BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Nisa Yağmur - İstanbul Tıp Fakültesi

İstanbul Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Güneşin tatlı tatlı gülümsediği, adeta yazdan  kalmış bir sonbahar günüydü. Çantalarımıza oyuncaklarımızı ve tüm neşemizi doldurduk. Üzerimize de beyaz önlüklerimizi ve de tüm masumiyeti ile çocukluğumuzu geçirip ziyaret yapacak olmanın  heyecanıyla  hastanenin yolunu tuttuk. Çok geçmeden tatlı mı tatlı miniğimiz Nisa Yağmur tarafından, iyi bir zevkle dekore edilmiş odasında karşılandık. Peluş ayıcıklar, biblolar, kar küreleri daha neler neler... Pembenin elli tonuyla karşılaştığımız bu odaya girer girmez Nisa'nın en sevdiği rengin pembe olduğunu anlamak zor değildi. Öğrendik ki Nisa Yağmur, Kalp Yetmezliği tanısıyla Çocuk Kardiyoloji Servisi'nde tedavi olmaktaymış. 

Bizi sıcak bir gülümseme ile karşılayan Nisa'ya kendimizi tanıtıp oyunlarımızı gösterdik böylece en eğlenceli ziyaretlerden biri daha başlamış oldu. Önce Nisa'nın isteği üzerine Hafıza Oyunu oynadık. Kapalı kartların arasında çiftlerin yerini hatırlamaya çalıştığımız bu oyunda iki turda da ezici üstünlükle galibiyeti alan miniğimizin ne kadar zeki olduğu belliydi. Zaten sohbet ederken öğrendik ki 8 yaşındaki... pardon 8 buçuk yaşındaki miniğimiz 2. sınıfa başlamış bu sene, en sevdiği ders de matematikmiş üstelik.

Ardından oyun hamurumuzu çıkardık ve bir sürü şey yaptık. Bilin bakalım oyun hamurumuz ne renkti? Evet, pembe... Kelebekler, bir ayıcık ve çeşitli yemekler. Sonra Nisa ayıcığın aç kalmamasını istemiş olacak ki becerikli parmaklarıyla tabak, bardak ve çatal yapıp ayıcığımızı bir güzel yedirdi. Karnı doyan ayıcığın eline oynaması için bir de balon yapıp oyun hamurumuzu topladık. 

Bu arada da Nisa bize neredeyse kendinden büyük kocaman peluş ayıcığı "Minnoş" ile tanıştırdı. Bir yandan Tombala oynarken öte yandan sohbetimiz de iyice derinleşti. Böylece miniğimizin bir abisinin olduğunu ve arkadaşlarıyla oynamayı da çok sevdiğini öğrendik. Barbie bebekleri çok seven miniğimizin evde de bir çok Barbie'si varmış ve arkadaşlarıyla onlarla evcilik oynuyorlarmış. Çizgi film izlemeyi de seven miniğimiz, en çok prensesleri seviyormuş. En sevdiği prenses de Elsa'ymış.

Biz bu şekilde şekilde oyundan oyuna sohbetten sohbete geçerken zaman da su gibi geçmiş de farkına varmamışız. Ziyaretimizin sonuna gelince Nisa'ya bir dileği olup olmadığını sorduk. Miniğimiz de biraz düşündükten sonra bizden "Barbie Colour Reveal Bebek" istedi. Siz de miniğimizin bu tatlı dileğini gerçekleştirip gülümsemesine katkıda bulunmak ister misiniz?

Güzel bir sonbahar gününde miniğimiz Nisa'nın hediyesinin fakültemize ulaştığı haberini aldık. Dileğini Nisa'ya bir an önce ulaştırabilmek için annesiyle iletişime geçtik ve taburcu olduğunu öğrendiğimizde çok sevinerek hediyemizi kargoladık. Nisa dileğine kavuşunca çok mutlu olmuş. Bize teşekkür ettiği bir ses kaydı göndermeyi de unutmadı. Nisa'nın bu mutluluğuna vesile olan gönüllümüze çok teşekkür ederiz.

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: