BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Kuzey Aras - İstanbul Tıp Fakültesi

İstanbul Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Güneşin ışıl ışıl parladığı sıcacık bir çarşamba gününde ellerimizde oyunlarımız, üzerimizde önlükler tatlı bir koşuşturmaca ile Romatoloji servisinin yolunu tuttuk. Romatoloji servisinde Henoch Schönlein Purpurası (Küçük kan damarlarının iltihabi bir hastalığı) tanısıyla hastanemizde tedavi görmekte olan Kuzey Aras'ın bulunduğunu öğrenince vakit kaybetmeden oyunlarımızı ona götürdük. Kuzey Aras bizi parlayan gözlerle ve kocaman bir gülümsemeyle karşıladı. 6 yaşındaki Kuzey Aras kendini bize hızlıca tanıtıp getirdiğimiz oyunlardan Hafıza oyununu seçti. Kuzey'in hafızası o kadar güçlüydü ki tek başına bizim 3 kişilik takımımızı hiç zorlanmadan yendi. Onlarca şeklin yerlerini adı gibi bulup söylemesi bizi bir hayli şaşırttı doğrusu. Hafıza oyununun şampiyonu ara vermeden Bil Bakalım Kim? oyununa geçmek istedi. Oyunu hızlıca kavradı ve tam hedefe yönelik sorularıyla karakterleri bir çırpıda buldu. Enerjik şampiyonumuz ile vakit kaybetmeden hayal gücümüzü de test ettik. Bir oyun hamurundan yaptıklarını görseniz siz de şaşırırsınız. Önce üç katlı bir pastanın tarifini verdi bize, daha fazla katlı olursa yıkılacağını da ekledi tabii. Sonra yaptığımız pastaya mumlar dikip doğum günü pastasına çevirdik. Hünerli elleriyle daha sonra bir sosisli, incelikleriyle bir küp, yusyuvarlak bir güneş, şahi topları, bilezikler ve hatta neredeyse bir dinozor. Tüm bunları yaparken de heyecanlı bir muhabbetin içine sürükledi bizi. Öğrendik ki tüm dersleri çok seviyormuş 1. sınıfa giden miniğimiz. Ödevleri yapmayı da çok seviyormuş. Her şeyin kırmızı olanını tercih ediyor, çizgi film kahramanlarından Mickey Mouse'u izlerken çok eğleniyormuş. Uzaya karşı da meraklı olan küçük dostumuzun sıra dışı bir başka ilgi alanı ise dinozorlarmış. Dinozorlara tam anlamıyla bayılıyor, onları çok seviyormuş. Biz de kendimizi Kuzey Aras'ın tatlı diline öyle kaptırmışız ki zamanın nasıl geçtiğini fark etmemişiz. Bu eğlence dolu ziyaretimizin sonunda Kuzey Aras'a bir dileği olup olmadığını sorduk. Miniğimiz de biraz düşündükten sonra bizden "Uzaktan Kumandalı Yürüyen Trex Dinozor" istedi. Siz de miniğimizin bu tatlı dileğini gerçekleştirip gülümsemesine katkıda bulunmak ister misiniz?

Soğuk bir kış gününde Kuzey Aras 'ın dileğini bir gönüllümüzün gerçekleştirdiğini öğrendik ve çok heyecanlandık. Dileği elimize geçer geçmez miniğimizin ailesi ile iletişime geçtik. Kuzey Aras taburcu olduğu için dileğini kontrole geldiği gün vermeye karar verdik. O gün geldiğinde hiç vakit kaybetmeden Uzaktan Kumandalı Yürüyen T-Rex Dinozoru Kuzey Aras'a ulaştırdık. Miniğimiz bizi ve hediyesini görünce çok sevindi. Heyecanla hediyesini açıp keşfetmeye başlayan dünyalar yakışıklısı Kuzey'in hoş muhabbetini de çok özlemişiz. Miniğimizin hayallerini gerçekleştiren ve bizim de sevincimize ortak olan gönüllümüze çok teşekkür ederiz.

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: