BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Celal - Gaziantep Tıp Fakültesi

Gaziantep Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Her birimiz bir zamanlar çocuktuk. Dünyaya daha farklı, rengarenk bir pencereden bakıyorduk. Daha çok hayal kuruyor, kurduğumuz her hayalin gerçek olacağını düşünüyorduk. Kimimiz televizyonun içinde küçük insanların yaşadığına kimimiz diş perisine ama her birimiz mucizelerin gerçek olduğuna inanıyorduk. Bugün biz de miniğimiz Celal'le birlikte o kadar güldük o kadar eğlendik ki adeta çocukluktan kalma bir günü yaşadık. Celal 16 yaşında ve  Kronik Böbrek Yetersizliği tanısı ile hastanemizde tedavi görmekte. Odasına gittiğimizde Celal bizi heyecanlı ve gülen gözlerle karşıladı. O heyecana biz de kendimizi o kadar kaptırdık ki tanışmayı unuttuğumuzu fark ettiğimizde ilk oyunumuzdaki kuleyi çoktan dizmiştik. Hızlı bir tanışmanın ardından oyunumuza başladık. Tanıştığımız en cesur çocuklardan biri olan Celal hiç tereddüt etmeden bir bir blokları çekip kuleyi yükseltmeye başladı. Biz de ona ortak olup el birliğiyle güzel bir yapı inşa ettik. Kulemiz sonunda yüksekliğe dayanamayıp yıkılsa da biz yaparken çok eğlendik. Daha sonra Uno oynamaya karar verdik. Kartlar karıştırılıp dağıtılırken bir yandan da sohbet etmeye başladık. Arkadaşımızın çevrim içi oyunlara ilgisi olduğunu hatta çok da iyi oynadığını öğrendik. Biraz da Fenerbahçe'den konuşmaya başladık. Maçlardan, en sevdiği futbolcudan bahsederken en sevdiği rengin mavi olduğunu öğrenmeyi de unutmadık. Bizi lafa tutup ilk oyunu kazandıktan sonra bir kez daha oynamak istedi. Kartlar yeniden dağıtılırken bu kez ona boş zamanlarında en çok ne yapmayı sevdiğini sorduk. Meğer bizim tatlı arkadaşımız bisiklet sürmekten çok keyif alıyormuş. Biraz konuşup biraz oynarken ona bir dilek hakkı olsa bizden ne isteyeceğini sorduk. Oyun sonuna kadar düşünebileceğini, tekrar soracağımızı söylesek de hiç düşünmeden bisiklet istediğini söyledi. Gözleri ışıl ışıl parlıyordu. O ana şahit olmak öyle güzeldi ki bizi de etkisi altına alan bu heyecan oyun sonuna kadar devam etti. Yelkovan akrebi kovaladı, zaman çabucak geçti ve oyunumuz sona erdi. Sorumuzu yineledik ve aynı cevabı almak bizi hiç şaşırtmadı. Sevimli arkadaşımız bizden bir "Bisiklet" istedi. Her çocuk mucizelere inanır ve her çocuğun mucizesi bambaşkadır. Siz de arkadaşımızın dileğini gerçekleştirip bir mucizeye ortak olmak ister misiniz?

Bir çocuğun en çok sevdiği mevsim yaz değil midir? Uzun bir tatilin ve arkadaşlarla oynanacak oyunların hayali bütün yıl boyunca kurulur. Biz de sıcak bir yaz gününde miniğimiz Celal'i çok mutlu edecek güzel bir haber aldık. Heyecanımızı ve mutluluğumuzu paylaşmak için hemen ailesiyle iletişime geçtik. Celal'in yaz günlerini daha güzel hâle getirmek için hepimiz sabırsızlanıyorduk. Arayı fazla uzatmadan hemen ertesi gün için sözleştik. Teslim saatini içimiz kıpır kıpır bekledik.  Arkadaşımız bisikletini görünce çok mutlu oldu. Hissettiği heyecan ve sevinç yüzüne yansıyordu. İlgiyle bisikletini inceledi ve eminiz ki çok güzel hayaller kurdu. Celal'in hayalini gerçekleştirip mutlu günlere pedal çevirmesine vesile olan güzel kalpli gönüllümüze çok teşekkür ederiz.

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: