BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Nurettin Emin - Gaziantep Tıp Fakültesi

Gaziantep Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Kasım ayının en özel günlerinden biri olan öğretmenler gününde elimize oyuncaklarımızı da alıp hayattan keyif almayı bize öğreten minik öğretmenlerimizden Nurettin Emin'i ziyaret etmek için yola koyulduk. Nurettin Emin 5 yaşında PFAPA (Periyodik olarak tekrar eden ateş) tanısıyla Genel Pediatri servisinde tedavi görmekte. Nurettin oyun oynamaya ilk Jenga ile başlamak istediğini söyledi. Oyuna başladığımızda usta parmaklarıyla dikkatli ve özenli bir şekilde oynayarak ortaya harika bir iş çıkardı. Oyun sonunda Jenga taşlarıyla şekiller yapmak istediğini söyledi ve birlikte kuleler yapmaya koyulduk. Sonra duvar ördük ve üzerine köprü yaptık. Bize göre Nurettin Emin'in yaptığı köprü en az Boğaz Köprüsü kadar güzeldi çünkü bizim köprümüzün mimarı, mimar olmadan önce bizim kalplerimizi kazanmıştı. Jenga taşları ile oynamayı bitirince boyama yapmaya başladık. Boyama yaparken bir yandan da miniğimizle sohbet ediyorduk. Sohbet sırasında en sevdiği çizgi filmin Kral Şakir olduğunu öğrendik. Ona büyüyünce ne olmak istediğini sorduğumuzda biraz düşünüp doktor olmak istediğini söyledi. Yeni bir meslektaşımızla tanışmış olmak bizim yüzlerimize kocaman birer gülümseme kondurdu. Miniğimizin en sevdiği renkler de siyah ve kırmızıymış. Ayrıca arabalara da özel bir ilgisi varmış. Hatta bu yüzden boyama yapmaya geçince birlikte scooter ve araba resimlerini boyadık. Boyamamız bitince de yaşı küçük ama kalbi kocaman olan miniğimiz yanındaki arkadaşına gösterip resmi onun için boyadığımızı söylemek istedi. Bu küçük jesti hem arkadaşını çok mutlu etti hem de bize küçük jestlerin hayatta ne kadar önemli olduğunu tekrar öğretti. Ziyaretin sonuna doğru kocaman bir kalbi küçücük bedenin içinde saklayan miniğimize bir dilek hakkın olsaydı bunun ne olmasını isterdin diye sorduk. Nurettin de bize "Şimşek Mcqueen Arabası" istediğini söyledi. Siz de dileğini gerçekleştirerek kocaman kalbi olan miniğimizin kalbine dokunup onun yüzünde gülücükler açmasına vesile olmak ister misiniz?

Havanın iyice soğuduğu günlerden birinde Nurettin Emin'in hediyesinin elimize ulaştığı haberinin mutluluğu ile güne başladık ve hemen ailesiyle iletişime geçtik. Nurettin Emin taburcu olduğu için hediyesini annesine teslim ettik. Hediyelerini gördüğünde miniğimiz o kadar mutlu olmuş ki mutluluğunu anlatmak için hemen bize bir mesaj atmak istemiş. Miniğimizin sesindeki mutluluk günümüzün yorgunluğumuzu ruhumuzdan silip içimizi enerjiyle doldurdu. Nurettin Emin'in arabaları çok sevdiğini ayrıca bu konuda çok seçici olduğunu ziyaretimiz sırasında öğrenmiştik ve artık en sevdiği arabalarının gönüllümüzün aldığı arabalar olduğunu öğrendik. Bu haber kalbimize baharlar getirdi. Hem bizi hem de miniğimizi bu denli mutlu eden gönüllümüze teşekkür ederiz.

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: