BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Bilal - Gaziantep Tıp Fakültesi

Gaziantep Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Bulutlu bir kasım gününde içimizi sabahtan bir heyecan kaplamıştı. Acaba hangi miniğimizle tanışacaktık? Sabah dört saat süren derslerden çıktıktan sonra oyunlarımızı özenle seçip miniğimizin yanına gitmek için hazırlıklarımızı yaptık. Miniğimizin Genel Pediatri servisindeki 4 yaşındaki Bilal olduğunu ve Diabetes Mellitus (Şeker hastalığı) tanısı ile tedavi gördüğünü öğrendik ve yola koyulduk. Bilal'in yanına ilk gittiğimizde onun enerjisiyle tüm yorgunluğumuz bir anda gitmişti. Bilal bizi güler yüz ve harika bir enerjiyle karşıladı. Bilal ile vakit geçirmek için sabırsızlanıyorduk. İlk iş Bilal ile tanışmaktı. Bilal kendini tanıttıktan sonra meraklı gözlerle bir bir bizimle tanışıp isimlerimizi öğrendi. Ardından hemen oyununu seçti ve Akıllı Bardaklar oyununu oynamak istediğini söyledi. Oyunu oynamak için sabırsızlandığı gözlerinden belliydi. Aynı şekilde biz de onun kadar heyecanlıydık. Oyunu hemen kavrayıp üst üste zile basarak kartları toplamayı başarmıştı. Birinciliğini bize şarkı söyleyerek kutladı. Tabii ki miniğimizin sesi de kendi gibi çok güzeldi. Oyun oynarken bir yandan da sohbet ettik. Bilal en sevdiği rengin mavi olduğundan, bir kardeşi olduğundan, kardeşiyle oyun oynamayı çok sevdiğinden ve büyüdüğünde motor kullanmak istediğinden bahsetti. Sonra resim çizmeye başladık. Bilal resmin birazını da bize boyatmayı unutmamaştı. Birlikte çok güzel bir resim ortaya çıkarmıştık. Ayrıca Bilal bize önceden kendi yaptığı resimleri de gösterdi. Tüm resimleri harika görünüyordu. Bu konuda bayağı yetenekli olduğu belliydi. Resimden sonra çok güzel bir şekilde yapbozunu da yapan Bilal merakla son oyunu bekliyordu. Çünkü son oyunumuz Bilal'in çok sevdiği Jenga'ydı. Biz Jenga'nın taşlarını dizerken o da ilk taşını çekmeye hazırlanıyordu. Sonra sırayla bir bir taşları çekmeye başladık. Herkes o kadar güzel oynuyordu ki kuleden taş çekmek gittikçe zorlaştı. Ama Bilal hâlâ çok güzel hamleler yapıyordu. Tabi kule böyle güzel hamlelere çok dayanamadı. En son taşı çekmemizle yıkıldı. Bu oyundan sonra Bilal'e dileğini sorduk. Bilal'in cevabı bizi şaşırtmamıştı. Bilal bize bir "Jenga" istediğini söyledi. Siz de miniğimizin Jenga oynarken yüzünde beliren gülümsemenin bir parçası, oynarken ortaya çıkan şen kahkahaların vesilesi olmak ister misiniz?

Bilal'in hediyesi elimize ulaşır ulaşmaz ailesiyle iletişime geçtik. Bu haberi duyan Bilal çok mutlu olmuş. Minik prensimiz ile hediyesinin teslimi için sözleştik. Miniğimiz kontrole geldiği için hediyesini elden verme imkanımız oldu. Aynı zamanda miniğimizin gözlerindeki o sevinci görme fırsatımız da oldu. Hediyesini görür görmez çok heyecanlandı. Biz de onu çok bekletmedik. Tabii ki hemen hediyesini verdik. Onun Jenga'yı aldığındaki sevincini anlatmaya kelimeler yetmez ama çok sevindiğini belirtmeliyiz. Miniğimizin bu mutluluğu görülmeye değerdi. Ayrıca minik dostumuz kardeşiyle Jenga oynamak için sabırsızlandığını belirtti. Bizim bu ana şahit olmamızı sağladığı için ve Bilal'in yüzünde kocaman gülücükler açmasına vesile olduğu için gönüllümüze kucak dolusu teşekkür ediyoruz. 


PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: