BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Masume Nur - İstanbul Tıp Fakültesi

İstanbul Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Güneşin tüm sıcaklığıyla kucakladığı bir şubat sabahı, kocaman bir çantaya dolduruverdiğimiz çeşit çeşit oyunumuzla Genel Pediatri servisinin yolunu tuttuk. Az gittik uz gittik dere tepe düz gittik... Bir de baktık ki dalga dalga saçlarıyla, tatlı mı tatlı miniğimiz Masume Nur odasında güzel güzel boyamalar yapmaktaymış. Tabii Masume'yi görünce hemen onunla tanışmak istedik. O da bizi sıcacık gülümsemesiyle karşıladı. 9 yaşındaki miniğimiz hastanemizde TK2 Miyopati (bir çeşit mitokondri sebepli kas güçsüzlüğü) tanısıyla kalmaktaymış.

Masume ablalarını ve getirdiğimiz oyunları görünce çok sabırsızlanmıştı. Biz de onu daha fazla bekletmedik, hemen oyun hamurundan minicik hayvan figürleri yapmaya başladık. Biliyor musunuz? Masume Nur hayvanları çok seviyor. Bahçesinde kocaman köpekleri varmış, tabii tavuklarını ve ördeklerini de unutmak olmaz, kardeşiyle onları besliyormuş. Görünen o ki Masume Nur canlılarla iyi anlaşıyor, ahh unutmadan hemen söyleyeyim miniğimiz evinde küçük bir maymun beslemek istiyormuş. Daha sonra "Bil Bakalım Kim" oynamaya karar verdik. Masume Nur akıllıca sorular sorarak her seferinde bizi yenmeyi başardı, hakikaten zeki kız.  Bu yaşta şimdiden belirlemiş mesleğini: "Bu kez kararlıyım, savcı olmak istiyorum." diyor. Zaten biz de oyunlarımız sırasında onun adaletli ve merhametli davranışlarına şahit olduk, evet evet Masume Nur'a savcılık çok yakışacak.

Miniğimizle hem sohbet etmek hem de çeşit çeşit oyunlardan oynamak çok eğlenceli olsa da artık miniğimiz için yemek vaktiydi. Son olarak miniğimize çok istediği bir dileğini sorduk. Masume Nur bize ''Cicciobello Çok Hastayım Bebeği'' oyuncağını istediğini söyledi. Siz de tatlı mı tatlı minik savcı adayımızın bu dileğini gerçekleştirip gülümsemesine ortak olmak ister misiniz?

Masume ile bir şubat sabahı Genel Pediatri servisinde tanışmıştık. Biz onunla zaman geçirdiğimiz için çok mutlu olduk. Masume’nin dileğini aldıktan bir süre sonra dileğinin bize ulaştığı haberini aldık. Hemen aile ile iletişime geçtik. Miniğimizin taburcu olduğunu öğrendik ve vakit kaybetmeden hediyesini miniğimize kargo ile yolladık. Masume’yi hediyesine kavuşturduk. Miniğimiz çok mutlu olmuş ve saatlerce oynamış. Miniğimizin yüzündeki gülümsemeye vesile olan gönüllümüze çok teşekkür ederiz.

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: