BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Pınar - Gaziantep Tıp Fakültesi

Gaziantep Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Herkesin hatrında ben asla bugünü unutamam dediği bir günü vardır. Bizim de Pınar ile tanıştığımız gün bunlardan biriydi. Pınar 11 yaşında Hidronefroz (İdrar yollarının genişlemesi) tanısıyla hastanemizin Genel Pediatri servisinde tedavi görmekte. En güzel hatıralarımızdan biri olan bugünün prensesi Pınar'ın gözlerine yansıyan heyecan ve mutluluğu biz iliklerimize kadar hissettik. Ufak bir tanışmanın ardından hemen oyunlarımızı prensesimize gösterdik ve hangisinden başlamak istediğini sorduk. Oynamaya Akıllı Bardaklar oyunundan başlamak istedi. Oyuna başlamadan önce ilk defa oyunu oynayacak olan bir arkadaşımıza miniğimiz kısa ama bir o kadar da öğretici bir anlatımla oyunu nasıl oynayacağını anlattı. Oyunu anlatırken kullandığı cümlelerden oyunu çok iyi bildiğini aynı zamanda bizim için çok iddialı bir oyun arkadaşı olduğunu anladık. Oyun esnasında miniğimizle sohbetler ederken çok fazla çizgi film izlediğini ama en sevdiği çizgi filmin Heidi olduğunu öğrendik. Oyun sonlarına doğru miniğimizin arkadaşı da oyunumuza katıldı. Minik prensesimizin neden Heidi'yi bu kadar sevdiğini biz tam da o zaman anladık. Minik prensesimiz de tıpkı Heidi gibi oldukça yardımsever ve iyilik dolu bir çocuk olduğu için kendi kalbinin güzelliğinin yansıması gibi bir çizgi filmi izlemek onu daha mutlu hissettiriyordur. Oyunumuza iki küçük prenses ve Hızlı Dedektif oyunumuzla devam ettik. Bu oyunu oynarken gruplar halinde oynadık ve bizim iki küçük prenses aynı gruptaydı. Oyunumuzu oynarken minik rakiplerimizin görsel zekasına hayran kaldık. Oyunlar sırasında miniklerimizle sohbet etmeye de devam ettik ve minik prensesimizin kırmızı rengi çok sevdiğini öğrendik. Büyüyünce ne olmak istediğini sorduğumuzda henüz karar vermediğini ama öğretmenliğe sıcak baktığını söyledi. Atatürk yıllar önce öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır, demiştir. Pınar bir nesli yetiştirecek olan o güzel yürekli ve bir şeyi anlatırken güçlü bir ifade gücüne sahip olan öğretmenlerin küçük haliydi. Bizler bazı yüreklerin içinde iyilikten başka bir şeye yer olmadığını Pınar ile geçirdiğimiz vakitlerde öğrendik. Ziyaretimizin sonuna doğru minik Heidi'mize bizden bir şey isteme hakkın olsa ne isterdin diye sorduk. Uzun bir düşünmenin ardından "Kırmızı Spor Ayakkabı" istediğini söyledi. Sizler de yeni nesilleri dünyamıza bir eser olarak bırakacak olan miniğimizin bu dileğini gerçekleştirerek onun kalbine mutluluk dolu bir anı bırakmak ister misiniz?

Mart ayının sonlarına doğru bir öğleüzeri telefonlarımıza gelen Pınar'ın hediyesi elimize ulaştı haberi ile bizim günümüzün en güzel vakti başladı. Hediyesinin elimize ulaştığını öğrenince büyük bir heyecanla ailesini arayıp miniğimizle konuştuk. Kısa ama çok eğlenceli bir sohbetten sonra miniğimizin hediyesini teslim etmek için ertesi güne sözleştik. Minik Pınar'ımız hediyesini almak için yanımıza geldiğinde ayakkabılarına uyumlu olması için kırmızı bir takım giymişti. Biz tam da o zaman miniğimizin kırmızıya olan sevgisinin büyüklüğünü bir kere daha anladık. Bu anla miniğimizin kalbinde mutluluk dolu bir gün daha bırakan ve iyiliğin en güzel eser olduğunu tekrar hatırlatan gönüllümüze teşekkür ederiz.

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: