BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Defne - Gaziantep Tıp Fakültesi

Gaziantep Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Kasım ayının son günlerine yaklaşırken böylesine soğuk ve rüzgarlı bir günde içimizi ısıtacak minik Defne ile buluşmak için koşar adımlarla Onkoloji servisimizin yolunu tuttuk. Defne 4 yaşında Lösemi (Kan kanseri) tanısıyla hastanemizde tedavi görmekte olan dünyalar tatlısı bir miniğimiz. Defne'nin bizi görür görmez gözlerinde kocaman bir parıltı, yüzünde kocaman bir gülümseme beliriverdi. Küçük bir tanışma sonrası Defne'ye ne oynamak istediğini sorduk hiç düşünmeden yapboz diye cevap verdi. Oyun maceramıza Kukulili yapbozumuzla başladık, Defne oldukça hızlı ve pratikti. Bir yandan Kukuli şarkısı söylerken diğer yandan da eline aldığı bütün yapboz parçalarını hiç takılmadan anında yerine yerleştiriyordu. Kıvrak zekâsıyla bizi kendine hayran bıraktı. Üç farklı yapbozu göz açıp kapayıncaya kadar bitirip hemen başka yapboz yok mu diye sordu. Anladık ki miniğimizin en sevdiği şeylerden biri yapbozla oynamak. Ardından boyama yapmak istedi ve hemen boyama kitabını açtık. En sevdiği renk sarı olduğu için ilk sarı kalemi eline aldı. En sevdiği rengin sarı olmasının sebebi de civcivleri çok seviyor olmasıymış. Bu bilgi yüzümüzde hoş bir tebessüme neden oldu. Minik Defne boyamayı o kadar güzel ve düzgün yapıyordu ki miniğimizden bize de böyle güzel boyama yapmayı öğretmesini istedik. Minik Defne yüzünde kocaman gülümsemesiyle bir yandan kendisi boyamasına devam ederken bir yandan da bize nasıl doğru boyama yapacağımızı gösteriyordu. O her gün boyama yaptığı için tam bir boyama ustasıydı.Boyama bükücü olabilir. Büyüyünce resim öğretmeni olmak istediğini söyledi. Biz şimdiden harika bir resim öğretmeni olacağından eminiz. Ziyaretimizin sonuna doğru minik Defne'ye eğer bir dilek hakkın olsa bizden ne istersin diye sorduk, o da "Kırmızı Akülü Araba" istediğini söyledi. Siz de miniğimizin dileğini gerçekleştirerek bir gülüşü ile içimizi ısıtıp kalbimize bahar havası getiren miniğimizin gülüşüne ortak olmak ister misiniz?

Aralık ayının ortalarına doğru minik Defne'mizin hediyesinin bize ulaştığını öğrenince çok mutlu olduk ve hemen ailesiyle iletişime geçip, miniğimizin tekrar hastaneye geleceği günü öğrendiğimizde dört gözle geleceği günü beklemeye koyulduk. Aralık ayının en soğuk günlerinden birinde miniğimizle buluşup hediyesini teslim ettiğimizde onun gözlerindeki mutluluğu iliklerimize kadar hissettik. Ayrıca miniğimizin mutluluk kıkırtıları içimizde sıcak çikolata içmişiz de iliklerimize kadar ısınmışız gibi bir his bıraktı. Hem miniğimizi bu denli mutlu eden hem de bizim bu mutluluğa şahitlik etmemize aracı olan gönüllümüze teşekkür ederiz.

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: