BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Uğur - Bursa Uludağ Tıp Fakültesi

Bursa Uludağ Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Güneşin içimizi ısıttığı, yazdan kalma güzel bir günde ziyaretine gideceğimiz miniğimizi mutlu etmek için Genel Pediatri servisinin yolunu tuttuk. Uğur adlı miniğimizin yanına gittik. Uğur 11 yaşında ve hastanemizde Kronik Böbrek Yetersizliği tanısı ile tedavi görmekte. Uğur’un Klasik Uno’yu seçmesi üzerine hiç vakit kaybetmeden rekabet dolu oyunumuza başladık. Annesinin de söylediğine göre Uğur kazanmayı seven bir miniğimizmiş. Çok vakit geçmeden kendisi de oyundaki hırsını gösterdi. Oyun çok heyecanlıydı, Uğur her defasında bir kez daha oynamamız gerektiğini söylüyordu, kaç defa oynadığımız sayamadık bile. Bir kazanıp bir kaybettiğimiz bu oyunda Uğur sayesinde yaratıcı fiziksel aktiviteler de yaptık; 2 saniye içinde koşup odanın bir ucundan bir ucuna gitme, tek ayak üzerinde zıplayarak bale yapma. Fiziksel aktivitelerimize Uğur’un sohbeti de eğlence kattı tabii ki. Bize hayvanat bahçesine gitmeyi çok sevdiğinden bahsetti. Bir anısını da  bizlerle paylaştı. Anne lemurlardan birinin doğum anına şahit olmuş, doğum yapan anne lemuru diğer hayvanların koruması onda hayranlık uyandırmış. Uğur’a bizden isteği dileği var mı diye sorduğumuzda “Ben10 Saat”inin olmasını çok istediğini söyledi. Çekişmeli devam eden oyunumuzun sonunda Uğur ve annesine veda ederek odadan çıktık ve güzel bir ziyaret saatini sonlandırmış olduk. Siz de Uğur’un dileğini gerçekleştirip onun tatlı gülüşüne ortak olmak ister misiniz?

Uğur’un hediyesi elimize ulaştığında heyecanla ailesine haber verdik. Hediyeyi teslim edeceğimiz gün, yağmurun tatlı tatlı çiselediği bir mart sabahıydı. İnsanların koşuşturma içinde kaybolduğu bir günde bizim içimiz kıpır kıpırdı. Çünkü  Uğur fakültemizde dileği gerçekleştirilen ilk miniğimizdi. Uğur’un nasıl tepki vereceğini merak ediyorduk ve hediyesini bir an önce ona ulaştırmak istiyorduk. Maskelerimizi takıp, önlüklerimizi giyip hediyemizi de alıp Uğur’un yanına gittik. Miniğimiz hediyesini çok beğendi ve hemen oynamak istedi. Uğur’un mutluluğu bizleri çok mutlu etti.

Uğur’un bu kadar mutlu olmasına vesile olan gönüllümüze çok teşekkür ederiz. 

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: