BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Rabia - Trakya Tıp Fakültesi

1 1

Trakya Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Havaların inatla soğumadığı ve kışın özlemini çektiğimiz bu sonbahar günlerinde yapılacak en iyi şeylerden biri tabii ki de hastane ziyaretine gitmek oldu. Oyunlarımızı seçtikten sonra gittiğimiz Genel Pediatri servisinde Diabetes Mellitus (Şeker hastalığı) tanısıyla yatan 6 yaşındaki Rabia ile tanıştık. Miniğimiz bizi görünce çok heyecanlandı ve hemen poşetimizdeki Bil Bakalım oyununu oynamak istedi. Rabia bu oyunu çok sevdi ve neredeyse tüm kartları doğru bildi. Büyük bir mağlubiyeti arkamızda bıraktık ve hız kesmeden Çılgın Penguenler oynamaya başladık. Miniğimiz penguenleri çok komik ve tatlı buldu. Üst üste oynanan turlarda penguenleri dengede tutmak için çok çaba sarf ettiğimizi belirtelim. Rabia ise bu oyunu daha önceden oynamışçasına çok hızlı ve ustaca oynadı. Önceki oyunda hepimizi mağlup etmesinden kaynaklı şaşkınlığımız bu oyunda da devam etmiş oldu. Oyunlarımız bitip de muhabbet etmeye başladığımız esnada Rabia’nın kedileri çok sevdiğini, küçükken bir tavşan beslediğini ve şu an ise evinde Çakal adında bir kuşu olduğunu öğrendik. Konu renklere gelince pembenin en sevdiği renk olduğunu hatta odasının her detayının pembe olduğunu söyledi. Biz bugün Rabia ile konuşmaktan ve onunla oyun oynamaktan çok keyif aldık. Ayrılmak üzereyken yanımızda getirdiğimiz Sindirella masalını Rabia'ya hediye ettik. Bu hediyeye çok sevinen Rabia, akşam annesiyle bu masalı okuyacağını söyledi. Ziyaretimizin sonuna gelip de dileğinin ne olduğunu sorduğumuzda “Barbie ve Yeni Rüya Dolabı Oyun Seti” olduğunu söyledi. Siz de tatlı miniğimizin dileğini gerçekleştirip yüzündeki gülüşlere ortak olmak ister misiniz ?

Ara tatile girip buradan ayrılmadan önce yapmamız gereken çok önemli bir şey vardı: Rabia’nın dileğini ona teslim etmek. Biz de güne uyanır uyanmaz dileğimizi teslim aldık ve hastanemizin yolunu tuttuk. Rabia bizim arkamızda hediye paketini gördüğü andan itibaren yüzünden o tatlı gülüşü bir an olsun eksik olmadı. Dileğini aldığımız günden beri ona kavuşmayı dört gözle bekleyen Rabia paketi açmak için sabırsızlanıyordu. Biz de paketi çabucak açabilmesi için miniğimize yardımcı olduk. Rabia dileğiyle göz göze gelir gelmez etrafına gülücükler saçmaya başladı. Biz miniğimizin bu heyecanına ortak olduğumuz için çok mutlu olduk. Günümüze enerjisi ve mutluluğuyla neşe saçan Rabia'yla vedalaşıp ayrıldık. Rabia'yı mutlu eden ve yüzündeki gülümsemeye vesile olan gönüllümüze çok teşekkür ederiz.

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: