BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Azra - Trakya Tıp Fakültesi

1 1

Trakya Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Koşturmaca içinde geçen bir sonbahar gününde oyun poşetimizi kapıp Genel Pediatri servisinin yolunu tuttuk. Odaya girdiğimizde hastanemizde Henoch Schönlein Purpurası (Küçük kan damarlarının iltihabi bir hastalığı) tanısıyla kalan, cıvıl cıvıl bir miniğimiz olan 6 yaşındaki Azra ile tanıştık. Bizi görünce çok mutlu olan ve heyecanlanan Azra poşetimizdeki kıyafet giydirme oyunuyla başlamak için sabırsızlanıyordu. Farklı kültürlere ait kombinler yaparak bolca gülüp eğlendik. Daha sonra hep beraber boyama yapmaya başladık. Boyama kitabında gördüğümüz farklı farklı hayvanlara bakarken Azra’nın en sevdiği hayvanın tavşan olduğunu öğrendik. Sayfalar arasından boyamak için seçtiğimiz maymunu ise rengarenk boyadık ve adını Ali koyduk. Ali’nin çok mutlu ve renkli bir maymun olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Boyamamız biter bitmez Azra ile Uno oynamaya başladık. Azra bu oyunu bilmediği halde çabucak öğrenip bize ayak uydurdu. Bizi sürekli yenmesinden bahsetmesem ona haksızlık etmiş olurum. Poşette kalan son oyunumuz ise zarlarla hikaye anlatma oyunuydu. Hayal gücüyle bizi büyüleyen Azra hiç takılmadan bize bir sürü komik masal anlatabildi. Hikayeler esnasında sohbetimiz daha da ilerledi ve Azra’nın en sevdiği rengin pembe olduğunu ve büyüyünce doktor olmak istediğini de öğrenmiş olduk. Ziyaretimizin sonlarına geldiğimizde miniğimize Barbie bebek resimleri olan sticker ve masal kitabı hediye ettik, bu hediyeye çok sevindi. Biz bugün Azra ile çok keyifli vakit geçirdik. Sıra dilek alma kısmına geldiğinde miniğimiz bize “Barbie’nin Tatil Evi” istediğini söyledi. Siz de miniğimizin dileğini karşılayıp mutluluğuna ortak olmak ister misiniz ? 

Azra’nın hastaneye ziyaretini öğrenir öğrenmez kocaman dileğini kaptık ve yola düştük. Dileğini ve bizi gördüğünde heyecanlanan Azra kısa sürede heyecanını yendi ve dileğini açmaya koyuldu. Neredeyse boyu kadar olan dileğini taşımaya çalışan miniğimizin bir an önce eve gidip yeni oyuncağıyla oynamak istediği gözlerinden anlaşılıyordu. Onun çok sevindiği gören biz de iyi dileklerimizi iletip baktıkça bizimle oynadığı zamanları hatırlamasını söyleyerek vedalaştık. Miniğimizin yüzündeki gülümsemeye vesile olan gönüllümüze çok teşekkür ederiz.

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: