BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Zeynep - İstanbul Tıp Fakültesi

İstanbul Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Soğuğun iliklerimize kadar işlediği dondurucu bir kış günüydü ancak içimiz sımsıcak, kıpır kıpırdı. Birazdan yeni bir arkadaşımızla tanışacak, onunla sohbet edecek, oyunlar oynayacak ve kim bilir daha neler neler yapacaktık? Oyunlarla dolu iki çanta ve neşe dolu iki kalp ile Hematoloji servisine doğru yola koyulduk.

Orada, bugün renkli dünyasına konuk olacağımız tatlı dostumuz Zeynep ile tanıştık. Zeynep 10 yaşında ve hastanemizde Lösemi (Kan kanseri) tanısı ile tedavi görmekte. Biz içeri girer girmez bizi sıcacık gülümsemesiyle karşıladı. Oyun serüvenimize Dedektif oyunuyla başladık. Oldukça heyecanlı geçen bu oyunda, Zeynep dikkatli bakışları ve inanılmaz gözlem yeteneği ile bize ağır bir yenilgi yaşattı. Öyle ki neye uğradığımız şaşırdık. Ardından Hafıza Oyunu'na geçtik. Kıyasıya rekabetle geçen bu oyunda da Zeynep yine harika bir performans gösterdi. Anlaşılan o ki, arkadaşımız çok zeki ve akıllıydı. Zaten 6. sınıfa giden dostumuz derslerinde de çok başarılıymış, en sevdiği ders matematikmiş ve sınıfında dereceye girmiş. Bir yandan konuşurken diğer yandan oyun hamurumuzu açtık. Köpek balığı, uzay gemisi gibi şekillerle hayal gücünün sınırlarını zorladığımız bu etkinliğimizde ise Zeynep bize çok güzel bir tenis raketi yaptı. Meğerse dostumuz oldukça sportif bir insanmış. Düzenli olarak voleybol oynuyormuş. Hatta hayali, favori oyuncusu Ebrar Karakurt gibi çok güçlü bir smaçör olup milli takım da oynamakmış. Bu o kadar havalı bir hayaldi ki bir anda biz de kendimizi içinde buluverdik. Yürü be filenin yeni sultanı, yürü be Zeynep!

Sevimli ama bir o kadar da güçlü dostumuzla o kadar eğleniyorduk ki yanından hiç ayrılmak istemedik, ancak bir ziyaretin daha sonuna gelmiştik. Son olarak Zeynep'e çok istediği bir dileğini sorduk. O da bizden kardeşi ile oynamayı çok sevdiği "Polly Pocket Büyük Moda Seti" oyuncağından istedi. Siz de tatlı arkadaşımızın bu dileğini gerçekleştirip gülümsemesine ortak olmak ister misiniz?

Zeynep'in dileği bize ulaştığında çok heyecanlandık ve hemen annesini arayıp haber verdik. Zeynep'in haberi olmayacaktı çünkü miniğimize sürpriz yapacaktık. Kapıda bizi Zeynep’in teyzesi karşıladı. Teyzesi daha önce karşılaşmamış olmamıza rağmen bizi tanıyordu çünkü Zeynep teyzesine bizden bahsetmiş. Biz de buna çok sevindik. Zeynep'in dileğini kendisine verdik. Miniğimiz büyük bir heyecanla paketleri açtı ve kendisinden birkaç sevinç çığlığı işittik. Bir süre sonra miniğimizle vedalaştık. Ayrılırken bir sonraki ziyaret için bizi heyecanla beklediğini de bizlere sölyemeyi unutmadı. Mimiğimizin dileğini gerçekleştirip onun heyecanına ve sevinç çığlıklarına vesile olan gönüllümüze teşekkür ederiz.

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: