BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Kübra Lina - İstanbul Tıp Fakültesi

İstanbul Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Yağmurlu bir kış günü oyunlarımızı yanımıza alıp kiminle tanışacağımızdan habersiz Romatoloji servisinin yolunu tuttuk. Daha sonra inanılmaz zeki ve bir o kadar da sevimli miniğimiz Kübra Lina ile tanıştık. 7 yaşında olan miniğimize Ensefalit (Beyin dokusunun iltihabı) tanısı konmuş. Kübra Lina'yla önce getirdiğimiz Buz Kırma oyununu oynadık. O kadar akıllıca hamleler yaptı ki ilk defa oynamasına rağmen bize kaybetmekten başka seçenek bırakmadı. Buz kırma oyunumuzu oynadıktan sonra Kübra bize Uno oynamayı çok sevdiğini söyledi. Biz de birlikte Uno oynamaya karar verdik. Oyunumuz o kadar çekişmeli ve uzundu ki bir an kimse kazanamayacakmış gibi geldi bize ama tabii ki miniğimiz bu oyunda da bizi yendi. Ama akıllı miniğimiz bize kazansak da kaybetsek de önemli olanın eğlenmek olduğunu söyledi. Kübra zaten çok akıllı ve girişken olduğundan oyunlarımız sırasında bizimle hemen sohbet etmeye başladı. Kitap okumayı çok sevdiğini söyledi. Hangi kitapları sevdiğini sorunca hemen yanındaki kitapları gösterdi meğer yanından hiç eksik etmiyormuş. Gökkuşağındaki tüm renkleri seven Kübra büyüyünce astronot ve bilim insanı olmak istiyormuş. Satürn ve Uranüs'ü gözlemlemeyi de çok seviyormuş. Ziyaretimizin sonuna doğru Kübra'ya bizden bir dileği olup olmadığını sorduk. Kübra da gökyüzünü incelemek istediğini ve bu yüzden de bizden "Teleskop" istediğini söyledi. Peki siz de Kübra'nın bu dileğini gerçekleştirip hayallerine katkıda bulunmak ister misiniz?

Soğuk bir kış gününde Kübra Lina'nın dileğini bir gönüllümüzün gerçekleştirdiğini öğrendik ve çok heyecanlandık. Dileği elimize geçer geçmez miniğimizin ailesi ile iletişime geçtik. Kübra taburcu olduğu için dileğini kontrole geldiği gün vermeye karar verdik. O gün geldiğinde hiç vakit kaybetmeden teleskobu Kübra'ya ulaştırdık.Güzeller güzeli miniğimiz bizi ve teleskobu görünce çok sevindi. Teleskoptan, yıldızlardan, uzaydan ve gezegenlerden konuştuk biraz. Miniğimizin hayallerini gerçekleştiren ve bizim de sevincimize ortak olan gönüllümüze çok teşekkür ederiz.

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: