BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Yavuz Selim - İnönü Tıp Fakültesi

İnönü Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Dünyayı değiştirebilecek bir kahramanı ziyaret edeceğimiz için çok heyecanlıydık. Hızlıca Genel Pediatri servisinin yolunu tuttuk. Kahramanımızın ismi Yavuz Selim ve o tam tamına 8 yaşında. Hastanemizde Çölyak Hastalığı (Gluten alerjisine bağlı gelişen kompleks bir hastalık) tanısıyla tedavi görüyor.Odasına girdiğimizde bizi meraklı bakışlarla süzen prensimizi gördük. Kendimizi tanıttık ve oyun oynamak isteyip istemediğini sorduk. Yapboz yapmak istediğini belirtti. Yapbozumuzdaki hayvanlardan en çok hangisini sevdiğini sorduk. Yavuz Selim en çok ormanlar kralı olduğu için aslanı sevdiğini söyledi. Yapboz yapmaya başladık. Yavuz Selim sık sık yapboz yaparmış hatta kendine özel yöntemler bile geliştirmiş. İlk önce bir hayvan seçiyor ve onun parçalarını topluyor sonra o hayvanın parçalarını kolaylıkla kenarda birleştiriyor ve diğer hayvana geçiyor. En son kenarları oluşturuyor ve hayvanları kenarlara uygun olacak şekilde birleştiriyor. Böylelikle yapbozu kısa sürede tamamlıyor. Yapbozdaki birleştirme becerilerini gördükten sonra büyüdüğünde ne olmak istediğini sorduk. Miniğimiz hemen avukat olmak istediğini söyledi. Yapbozu çözme şeklinden de bu meslekte çok iyi olacağını anladık.Yapbozdan sonra ise oyun hamuru ile oynamak istediğini söyeldi. Biz de severek oynayacağımızı belirttik. Oyun hamurunu hepimize eşit şekilde böldü. Pipeti merdane olarak kullandı.Daha sonra pastanın katları eşit olsun diye legonun alt kısmı ile hamuru kesti. Miniğimizin el becerisine ve pratik fikirlerine hayran kaldık.Pasta yaparken bir yandan da sohbet ettik. En sevdiği rengin siyah, en sevdiği dersin matematik olduğunu ve arkadaşlarını çok sevdiğini öğrendik. Ziyaretimizin sonuna gelirken "Bir sihirli değneğimiz olsa bizden ne istersin?" diye soruyoruz. Kahramanımız bize "Hot Wheels Tır" istediğini söylüyor. Siz de bu yakışıklı kahramanımızın dileğini gerçekleştirip o tatlı gülümsemesine neden olmak ister misiniz?

Hediyesinin bize ulaştığını öğrenince içimiz neşe ile doldu. Bir miniğimiz daha mutlu olacaktı ve buna eş değer başka mutluluk zor bulunurdu. Bizim güler yüzlü arkadaşımız Yavuz Selim, hastaneden taburcu olmuştu. Ailesiyle iletişime geçtik ve hediye teslimi için sözleştik. Hediyesini görmek için sabırsızlanıyordu, hemencecik açtık ve hediyesi prensimizin istediği Hot Wheels Tır'dı. Gözlerinin içinin gülüşüne şahit olmamıza vesile olan değerli gönüllümüze sonsuz teşekkür ederiz.

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: