BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Resul - İnönü Tıp Fakültesi

İnönü Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Bir eylül günü tüm yorgunluğumuzu miniklerimizin güzel gülüşleri ile silebilmek için elimizde oyunlar ile yola koyulduk. Karaciğer Nakil servisinin kapısından her zamanki gibi büyük bir heyecanla girdik. Koridorda bizi güzel gülüşüyle Resul karşıladı. Resul 9.5 yaşında ve Karaciğer  Transplantasyonu (Karaciğer nakli) tanısı ile hastanemizde tedavi görmekte.
Yakışıklı prensimiz bizi görünce çok mutlu oldu. Onunla oyun oynamak istediğimizi söyleyince hemen kabul etti. Prensimize önce yapboz mu yoksa boyama mı yapmak istediğini sorduk. Prensimiz hiç düşünmeden yapboz yapmak istediğini söyleyince hemen yapbozumuzu incelemeye başladık. Yapbozumuzun üzerinde bir ahtapot, bir balon balığı ve rengarenk balıklar vardı. Prensimiz yapbozun parçalarını bulmakta çok başarılıydı. Eline aldığı her parçayı hemencecik yerine yerleştiriyordu. Bir yandan da sohbet etmeye başladık. Bize kitap okumayı, yapboz yapmayı ve resim çizmeyi çok sevdiğinden bahsetti. Hatta büyüdüğünde ressam olmak istediğini söyledi Resul. Biz de ileride yetenekli prensimizin sergisine gitmek için şimdiden anlaştık. Yetenekli arkadaşımız yapbozu hızlıca tamamladığı için biraz da boyama yapmaya karar verdik. Boyama kitabını karıştırdıktan sonra bir bisiklet boyamaya karar verdik. Bir yandan bisiklet boyarken bir yandan da kardeşleri ile olan anılarından bahsetmeye başladı prensimiz. İki tekerlekli bisiklet sürebildiğini hatta kardeşleri ile beraber sürdüklerini anlattı. Cesur prensimiz bütün hayvanları çok sevdiğini söyledi ve hiçbir şeyden korkmadığını da ekledi cümlenin sonuna. Onun güzel gülüşü ile tüm yorgunluğumuz uçup gitmişti. Ayrılma vakti geldiğinde ona çok istediği bir dileğini sorduk. Bize gözleri ışıl ışıl bir şekilde dileğinin "Uzaktan Kumandalı Kırmızı Araba" olduğunu söyeldi. Siz de Resul’un dileğini gerçekleştirerek o sıcacık gülüşüne ortak olmak ister misiniz?

Güneşli bir ekim günü Resul'un hediyesinin bize ulaştığını öğrendik. Miniğimizi tekrar görecek olmanın heyecanı ile servisin yolunu tuttuk. Prensimiz bizi tatlı bir heyecanla karşıladı. Yüzündeki mutluluktan hediyesini çok sevdiği belli oluyordu. Gözleri adeta ışıl ışıl parlıyordu. Onun bu sevincini görmek bizi de çok mutlu etti. Prensimiz hemen oynamak istediğini söyleyince arabayı kutusundan çıkarıp beraber oynamaya başladık. Yakışıklı miniğimizle biraz vakit geçirdikten sonra onun çok yetenekli bir şoför olduğunu öğrenmiş olduk. Miniğimizin bu mutluluğuna vesile olan gönüllümüze çok teşekkür ederiz.

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: