BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Zübeyde - Gaziantep Tıp Fakültesi

Gaziantep Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Kışın renklerini yitirip baharın gelişini, renklerin yeniden ruhumuzda canlanışından anladığımız güzel bir mart gününde Genel Pediatri servisimizin yolunu tuttuk. Elimizde oyuncaklarımız, kalbimizde rüyalardan kopup günümüzü aydınlatan nağmelerle odamıza vardık. Bizi bekleyen, bir an önce tanışmak için can attığımız dünyalar güzeli prensesimiz Zübeyde idi. Zübeyde 5 yaşında ve hastanemizde Dermatomiyozit (Eklem, kas ve deriyi tutabilen bir çeşit romatizmal hastalık) tanısıyla tedavi görmekte. Gülüşleri ile hayatımıza şifa olan miniğimiz zeka oyunlarına karşı olan ilgisinden bahsedince, ilk olarak oynamak için Hızlı Dedektif oyununu seçmesi bizi şaşırtmadı. Yeni öğrenmesine rağmen öyle güzel oynuyordu ki büyüyünce polis mi olmak istediğini sormadan edemedik. Biraz kararsız kalan miniğimiz tatlı düşünme sürecinden sonra doktor olmak istediğini söyledi. Güzel bir adli tıp uzmanı olacağını öngörmek bizim için zor olmadı. Sohbetimiz arasında Fenerbahçe takımını tuttuğundan bahsetti, babası da koyu Fenerbahçe taraftarıymış. Ardından Akıllı Bardaklar oyununa geçtik ve bu oyunu da daha önceden oynadığını anlatan miniğimiz bize avans vererek tek eliyle bizi yendi. En sevdiği rengin pembe olduğundan bahsetti ve en sevdiği çizgi filmi sorduğumuzda Pikachu cevabını verdi. Nedenini ise biraz sabrettikten sonra öğrenebilecektik. Daha sonra Bil Bakalım Kim oyununa geçtik ve keyifli anlarımıza yenilerini ekledik. Oyunumuz esnasında en sevdiği hayvanın kedi olduğunu anlatan Zübeyde, kendi evlerinde de kedi beslediklerini ve adının Çörek olduğundan bahsetti. Çörek’ten bahsederken gözlerinin içinin parıldaması, minik kediciğin ne şanslı bir oyun arkadaşına sahip olduğunun bizler için birer göstergesiydi. O anda hepimiz birden kedi olmak istedik. Umarız çok güzel ömürlerinde daha nice güzel anılar biriktirirler. Ziyaretimizin sonuna doğru bizden bir isteği olup olmadığını sorduk. Ufak bir düşünme arasından sonra tahmin edebildiğimiz gibi "Pikachu Peluş Oyuncak" cevabını verdi. Siz de onun bu dileğini gerçekleştirmek ister misiniz?

Gözlerimizin parlaklığının güneşi kıskandırdığı bir mart günü Zübeyde'nin dileğinin elimize ulaştığını öğrenince çok mutlu olduk. Hemen aileyle iletişime geçtik ve bu güzel haberi, bu mutluluğumuzu aileyle paylaştık. Yakın zamanda hastanemize gelemeyecekleri için evlerine kargoladık. Miniğimizin mutluluğunu görmek, hissetmek dünyalara bedeldi. Ne biriktirsek ne anlatsak Zübeyde'nin gözlerindeki o heyecandan güzel olmayacaktı. Hem miniğimizin hem de bizim mutluluğumuz karşılığına eş değer kelime, beşeriyetin hiçbir dilinde mevcut değildi. Miniğimizin dileğini gerçekleştiren, bizi ve miniğimizi çok mutlu eden gönüllümüze canı gönülden teşekkür ediyoruz.
PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: