BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Sümeyye - Gaziantep Tıp Fakültesi

Gaziantep Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Uzunca bir yağmurun ardından adeta Güneş ziyaret vaktimizin geldiğini söylercesine bulutların ardından gözünü kırptı. Biz de hiç vakit kaybetmeden Genel Pediatri servisinin yolunu tuttuk. Eğlenceli vakit geçireceğimiz dostumuzu ziyaret etmenin heyecanı içindeydik ve nihayet odada bizi; al yanaklı, tatlı bir prenses karşıladı. Prensesimizin adı Sümeyye. Sümeyye, 11 yaşında ve Diabetes Mellitus (Şeker hastalığı) sebebiyle hastanemizde tedavi alıyordu. Sümeyye henüz biz oraya gitmeden Uno oyununu götürmemizi rica etmişti ve biz de onu kırmadık. Tanışma faslını kısa tutup hiç vakit kaybetmeden oyunlarımızı oynamaya başladık. Sümeyye ilk önce Buz Tuzağı oyununu oynamak istedi ve daha önce hiç oynamadığını söyledi. Herhalde merak etmişti. İlk defa oynamış olmasına rağmen oyunda çok iyiydi. Dostumuz oyunu o kadar çok beğenmişti ki 5 defa oynadık. Sanırım son eldeki Sümeyye'nin efsane vuruşunu hiç unutmayacağız. Buzlara öyle vurdu ki bütün buzlar devrildi ama sadece atın bulunduğu sıradaki buzlar devrilmedi. Bu yeteneği alkışlamadan duramazdık. Hatta bu anı ölümsüzleştirmek için birlikte fotoğraf da çektik. Sonrasında bizden özel olarak getirmemizi istediği Uno'ya geçtik. Daha önce arkadaşlarıyla çokça oynadığını söyledi. Belliydi zaten; hep kazanıyordu, nerdeyse bize hiç şans vermedi. Yanı başında duran kitaba bakınca biz gelmeden önce kitap okuduğunu anladık. Öğrendik ki arkadaşımız kitap okumayı da çok seviyordu ve daha önce bir sürü kitap bitirmişti. En son olarak da Jenga oynamaya karar verdik. Bir insan bütün oyunlarda mı yetenekli olur diye sorgulamaya başladık. Bu oyunu oynarken de Sümeyye'yi tanıma fırsatı yakaladık. Sümeyye'nin 7. sınıfa gittiğini, en sevdiği renklerin mor ve yeşil olduğunu, en sevdiği hayvanların da kedi ve tavşan olduğunu öğrenmiş olduk. Ayrıca Türkçe dersine hayran olduğu söyledi. Mor rengini de en sevdiği çiçek olan lavantadan dolayı sevdiğini öğrenince ona olan sempatimiz daha da arttı. Dostumuz ile vakit geçirmeye doyamadık; enerjisi, tatlılığı, heyecanı ve bir o kadar da kendinden emin tavırları bizi büyüledi. Ama ayrılma vaktimiz gelmişti. Ayrılmadan önce ondan dileğini rica ettik. Önce biraz düşündü, ardından bizden "Pembe Sweatshirt" istediğini söyledi. Miniğimizin dileğini gerçekleştirip mutluluğuna ortak olmak ister misiniz?

Baharın habercisi olan cemrenin düşmesiyle birlikte bizim de mutluluğumuzun habercisi güzel Sümeyye'nin hediyesinin elimize ulaştığı mesajıydı. Bu mutluluğumuzu hemen ailesiyle iletişime geçerek paylaşmış olduk ve teslim için sözleştik. Sözleştiğimiz gün geldiğinde hediyesini güzelce paketleyip annesine teslim ettik ve heyecanla gelecek fotoğrafları bekledik. Annesi bizi çok bekletmeden fotoğrafları gönderdi. Fotoğrafları görünce güzel Sümeyye ve onun mutluluğu sayesinde bahar bize bir kez daha gelmiş oldu. Öğrendiğimize göre hediyesine bayılmış ve çok sevinmiş. Bize ve gönüllümüze bolca teşekkür etmiş. Biz de arkadaşımızın yüzündeki gülümsemeye ortak olan gönüllümüze teşekkürlerimizi sunuyoruz.

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: