BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Muhammed Efe - Gaziantep Tıp Fakültesi

Gaziantep Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Yağmurlu bir Gaziantep sabahında derslerimizin bitmesi için saatleri sayıp vakit gelince hemen Genel Pediatri servisinin yolunu tuttuk. Tanışmak için sabırsızlandığımız arkadaşımız Muhammed Efe bizi kocaman gülümsemesiyle karşıladı. Muhammed Efe 10 yaşında ve Diabetes Mellitus (Şeker hastalığı) tanısı ile hastanemizde tedavi görmekte. Muhammed Efe o kadar heyecanlıydı ki yanına gittiğimiz ilk an gözlerinin parladığına şahit olduk ve çok güzel dakikalar geçireceğimizi en başından hissettik. Küçük bir tanışmanın ardından birlikte Jenga oynamaya karar verdik. Bu oyunu daha önce hiç oynamadığını söylese de çok yetenekli olan sevimli arkadaşımız doğru hamleleri yapıp doğru blokları çekerek kuleyi yıkmamayı başardı. Hatta ikinci kez oynadığımızda kule o kadar yükseldi ki hepimiz çok şaşırdık ve bir kazanan belirlemeyip oyunu berabere bitirdik. Sonra hiç vakit kaybetmeden Buz Tuzağı oyununu oynamaya başladık. Muhammed Efe sırayla hepimizi yenip bu oyunun şampiyonu oldu. Bir yandan oyun oynayıp bir yandan sohbet ederken arkadaşımızın Galatasaray taraftarı olduğunu öğrendik. En sevdiği rengin kırmızı olduğunu da hemen ardından söyledi. Büyüyünce ne olmak istediğini sorduğumuzda büyük bir kararlılıkla polis olmak istediğinden bahsetti. Son olarak Süper Bardaklar oynamaya karar verdik. Muhammet Efe bu oyunu da hızlıca öğrenip bize sıkı bir rakip oldu. Kartlar tek tek açılıp bardaklar dizildikçe minik arkadaşımızın gülümsemesi de büyüyordu. Kahkahalarımızın zil sesine karıştığı oyunumuzun sonunda büyük bir farkla kazanan yine Muhammed Efe oldu. Çok gülüp çok eğlendiğimiz ziyaretimizin sonunda sevimli arkadaşımıza bizden bir dileği olup olmadığını sorduk. Biraz düşündükten sonra "Kırmızı Uzaktan Kumandalı Araba" istediğini söyledi. Siz de minik arkadaşımızın dileğini gerçekleştirip gülümsemesine ortak olmak ister misiniz?

Muhammed Efe'nin dileğinin geldiği haberini alınca dünyalar bizim oldu. Vakit kaybetmeden ailesi ile iletişime geçtik. Miniğimiz bu haberi aldığında çok mutlu olmuş. Dileğine kavuşacağı günü sabırsızlıkla beklemiş. Biz de onu daha fazla bekletmemek için hemen hediyesini kargoladık. Kargosu ona ulaştığında büyük bir sevinçle paketi açtığını ve oynamak için can attığını öğrendik. Bize yolladığı fotoğraflarda gözleri ışıl ışıldı, sevinci yüzünden okunuyordu. Güzel dileklerimizi  iletince bol bol teşekkür etti. Biz de Muhammet Efe'nin yüzünde gülücükler oluşmasına vesile olan gönüllümüze teşekkürlerimizi sunarız.

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: