BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Hamza Yaşar - Gaziantep Tıp Fakültesi

Gaziantep Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Sıcak ve güneşli bir mart gününde oyuncaklarımızı alıp hangi miniğimizle tanışacağımızın merakı içerisinde Genel Pediatri servisinin yolunu tuttuk. Ziyaretimizde tatlı olduğu kadar kibar sözleriyle bizi karşılayarak içimizi ısıtan miniğimiz Hamza Yaşar ile tanıştık. Bizi ilk gördüğünde sanki hep bu anı bekliyormuşçasına olan mutluluğu ve heyecanı enerjimizi daha da artırdı. Hamza 10 yaşında ve hastanemizde Karaciğer Transplantasyonu (Karaciğer nakli) tanısı ile tedavi görmekte. Harika geçeceği daha en başından belli olan oyun serüvenimize ilk olarak miniğimizin seçmiş olduğu Buz Tuzağı oyunu ile başladık. Arkadaşımız bu oyunda hiç kaybetmeyerek ne kadar dikkatli bir oyun zekasına sahip olduğunu bizlere göstermiş oldu. Sonrasında maceramıza Akıllı Bardaklar ile devam etmek istedik. Daha önce oynamamış olmasından dolayı biraz alışma süresi geçirdikten sonra oyunu hızlı kavradı ve oldukça başarılıydı. Son olarak Guess The Picture? oyunu ile maceramızı tamamladık. Hamza bu oyunda da çok eğlendiğini bizlere söyledi. Miniğimizle oyun oynarken bol bol sohbet etmeyi de ihmal etmedik. Bize çoğu çizgi filmdeki karakterleri ve hatta bazılarının bilinmeyen hikayelere sahip olduğundan bahsetti. Örnek olarak Casper'ın aslında korkutucu bir hayalet değil, aksine herkesle samimi arkadaşlıklar kurmak isteyen bir karakter olduğunu söyledi. Çizgi filmlerle alakalı uçsuz bucaksız bilgisiyle bizi kendisine tam anlamıyla hayran bıraktı. Miniğimizin aynı zamanda resim yapmaya da ilgi duyduğunu, özellikle çizgi filmlerde yapılan karakter çizim tarzlarını sevdiğini, en sevdiği rengin mavi olduğunu ve ileride de ressam olmak istediğini öğrendik. Minik ressamımızın oyun esnasında oyuncak tavşanını da yanından ayırmamasından belli olacaktır ki en sevdiği hayvan tavşan ve kediymiş. Son derece zevkli geçen ziyaretimizin sonuna yaklaştığımızda ise miniğimize bizden bir dileği olup olmadığını sorduk. Tatlı ressamımız da bize "Kuromi Oyuncağı" istediğini söyledi. Siz de Hamza'nın dileğini gerçekleştirip onun şirin yüzünde tekrardan ve daha kalıcı gülücükler açtırmaya ne dersiniz?

Güneşin bulutlar arasından hafifçe sıyrılıp bizlere selam verdiği tatlı bir günde Hamza Yaşar'ın dileğinin elimize ulaştığını öğrendik. Bu haberin içimizde oluşturduğu mutluluk kelebekleri tazeyken vakit kaybetmeden miniğimizin ailesiyle iletişime geçtik. Arkadaşımızın hastanede olduğunu öğrenince hediyesini hızlıca teslim edecek olmanın verdiği heyecan daha da arttı. Miniğimizin ailesiyle teslim için anlaştığımız vakit geldiğinde hediyemizi de alarak Hamza Yaşar'ın odasına gittik. Bizi gördüğünde yaşadığı tarif edilemez sevinci görülmeye değerdi. Hediyesini hemen açıp gördüğünde tam istediği gibi olduğunu belirterek bugüne kadar aldığı en güzel hediye olduğunu söyledi ve teşekkürlerini de ekledi. Biz de miniğimizin kalbine bu denli dokunan gönüllümüze çok teşekkür ederiz. 
PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: