BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Gülizar - Gaziantep Tıp Fakültesi

Gaziantep Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Güneşli ve serin bir ramazan gününde yanımıza oyunlarımızı alıp Genel Pediatri servisimizin yolunu tuttuk. Gittiğimizde bizi 6 yaşında Gülizar isimli bayram şekeri kadar tatlı, bal yanaklı miniğimiz karşıladı. Gülümsediğinde sanki Diyarbakır radyosu Sarı Gelin çalıyordu. Sanki onun inci bakışları hatrına uçuyordu kuşlar. Gülizar, hastanemizde Nefrotik Sendrom (Bir çeşit böbrek hastalığı) nedeniyle yatmakta. Oyun serüvenimize öncelikle Gülizar’ın en sevdiği ve annesiyle de sık sık oynadığı Jenga ile oyuna başladık. Gülizar bu oyunu daha önce oynadığını ve sürekli annesini yendiğini bize anlattı. Oyunda usta olduğu o kadar belliydi ki dengeyi çok iyi kuruyor, taşları tekrar yerleştirirken bize ustalığını sergiliyordu. Daha sonra Akıllı Bardaklar oyununa geçtik. Miniğimiz bu oyunu ilk defa oynayacağını söyleyince hemen heyecanla oyunu anlatmaya başladık. Miniğimizin oyunu hemen kavraması bizi kendine hayran bıraktı. Yeni öğrenmesine rağmen bardakları o kadar hızlı diziyordu ki kendisine yetişemiyorduk. Tabi bu oyunda da galip gelmesi kaçınılmaz oldu. Odasına girer girmez dikkatimizi çeken şey miniğimizin neşesi ve odadaki pembe renginin yoğunluğu olmuştu. Bu yüzden miniğimizin en sevdiği rengin pembe olduğunu tahmin etmemiz zor olmadı. Bal yanaklı miniğimiz; bize resim yapmayı çok sevdiğini, büyüyünce resim öğretmeni olmak istediğini söyledi. Daha önce çizdiği harika resimleri gururla gösterdi. Çizgi film izlemeyi çok seven miniğimizin en sevdiği çizgi film ise İbi ile Tosi'ymiş. En sevdiği hayvanın ise kedi olduğundan bahsetti. Daha sonra Tombala oyununa geçtik. Bu oyunu da kısa sürede kavrayan miniğimiz kıyasıya geçen bir oyun neticesinde bizi mağlup etmeyi başardı. Öylesine oyuna odaklanmıştı ki kilim yıkayarak şenlenen bir ırmak gibiydi. Ziyaretimizin sonlarına doğru gelirken miniğimize bizden bir dileği olup olmadığını sorduk. Oyun oynarken aralarında en çok eğlendiği için "Akıllı Bardaklar" oyununu istediğini söyledi. Bu kıymetli günlerde siz de bal yanaklı miniğimizin bu dileğini gerçekleştirip onun mutluluğuna ortak olmak, onun parlayan gözlerine bir ışık da siz olmak ister misiniz?

Kelebeklerin özgürce uçtuğu, çiçeklerin rüzgarda dans ettiği bir bahar gününde Gülizar'ın dileğinin geldiğini duyunca heyecanla annesine ulaştık ve yakın zamanda hastaneye geleceklerini öğrendik. Geriye sadece o harika günün gelmesini beklemek kalmıştı. Sonunda o harika gün gelip çattı. Gülizar'a hediyesini teslim ettiğimizde bal yanaklı miniğimizin gözleri yıldızları kıskandıracak kadar parladı. Bal yanaklı miniğimizin dileğini gerçekleştirerek hem onun hemde bizim gözlerimizin parlamasına vesile olan gönüllümüze çok teşekkür ediyoruz.

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: