BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Fatma Zehra - Gaziantep Tıp Fakültesi

Gaziantep Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Soğuk kış günlerinden sıcak ilkbahar günlerine geçtiğimiz güneşli ışıl ışıl bir günde 14 yaşındaki arkadaşımız Fatma Zehra ile tanışacak olmanın verdiği büyük heyecanla Genel Pediatri servisinin yolunu tuttuk. Onunla oyun oynamaya geldiğimizi söylediğimizde mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Arkadaşımız Fatma Zehra hastanemizde Diabetes Mellitus (Şeker hastalığı) tanısı ile tedavi görmekte. Oyunlarımıza onun isteği doğrultusunda Uno ile başladık. Uno’yu daha önce okulda arkadaşlarıyla oynadığını, sevdiği bir oyun olduğunu söyledi. Oyun içinde kıvrak zekasıyla bizi çokça şaşırttı ve ağzımızı açık bıraktı. Oyundaki başarılarıyla daha önceden de oynayıp başarılı olduğunu göstermiş oldu. Birkaç turdan sonra diğer oyunumuza geçmeye karar verdik. Bir sonraki oyun olarak Neyim Ben oyununu seçti. Bir taraftan oyun oynarken bir taraftan sohbet etmeye başladık. En sevdiği rengin zümrüt yeşili ve siyah olduğunu öğrendik. Devamında bize derslerinin iyi olduğunu, matematiği çok sevdiğini ve ileride ya matematik öğretmeni ya da doktor olmak istediğini söyledi. Derslerde başarılı olduğu kadar spor alanında da başarılı olduğunu öğrendik. Ders aralarında arkadaşlarıyla voleybol oynamayı sevdiğinden ama futbolda da çok iyi olduğundan kardeşiyle ve kuzenleriyle küçüklüğünden beri futbol oynadığından bahsetti. Futbol hakkında uzun uzun konuşurken Beşiktaşlı olduğunu dile getirdi. Ziyaretimizin sonlarına geldiğimizde bizden bir dileği olup olmadığını sorduğumuzda büyük bir heyecanla bizden "Beşiktaş Çantası" istedi. Siz de arkadaşımız Fatma Zehra'nın dileğini gerçekleştirip yüzündeki gülümsemesine ortak olmak ister misiniz?

Prensesimizin dileği elimize ulaştığında çok mutlu olduk ve ailesiyle iletişime geçtik. Yakın zamanda hastaneye gelecek olan miniğimizi sabırsızlıkla beklemeye başladık. Hastaneye geldiklerinde heyecanla hediyeyi alıp Fatma Zehra’nın yanına gittik. Hediyesini görünce yerinde duramayan prensesimiz çok mutlu olduğunu ve çantasını çok beğendiğini söyledi. Gönüllümüzün notu da sevincine sevinç kattı. Biraz sohbet ettikten sonra Fatma Zehra’ya veda ettik. Prensesimizi ve bizleri gülümseten güzel kalpli gönüllümüze çok teşekkür ederiz.

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: