BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Eliz Duru - Gaziantep Tıp Fakültesi

Gaziantep Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Havanın hafif yağmurlu olduğu bir mart sabahı miniğimizle buluşup onunla güzel vakitler geçirmek için hazırlanıp Genel Pediatri servisimizin yolunu tuttuk. Eliz Duru, 7 yaşında Hidrosefali (Beyin ve çevresinde aşırı sıvı birikmesiyle kafatasının büyümesine sebep olan hastalık) tanısıyla hastanemizde tedavi görmekte. Miniğimizin odasına girdiğimizde bizi heyecanla karşıladı. Bizi bekliyor olması bizi de heyecanlandırdı. Öncelikle kısa bir tanışmadan sonra ona yanımızdaki oyunları gösterip eğlenceli vakit geçirmek için zile basmış olduk. Miniğimizin isteği üzerine Jenga oynamaya karar verdik. Bu oyunu zevkle oynadı ve sonrasında Jenga taşlarıyla kule yapmak istedi. Büyük ve kendi özgü tarzıyla harika kuleler inşa etti. Ardından Buz Tuzağı oyununu çok merak ettiğini ve oynamak istediği dile getirdi. Oyun sırasında bizi sabırla bekliyor, sıra ona geldiğinde şirin şirin hareketlerle kendi hamlesini yapıyordu. Hamlesini yapınca bizim bir an önce sıramızı yapmamızı bekliyordu. Oyun esnasında da sonrasında da yüzünde gülücüklerin eksik olmaması bizi mutlu ediyordu. Oyun sırasında bol bol sohbet ettik. Büyüyünce profesör doktor olmak istediğini ve bizimle birlikte çalışmak istediğini belirtti. En sevdiği renk pembe ve en sevdiği hayvan da köpekmiş. Ben Neyim oyununu da birlikte oynadıktan sonra sıra dilek almaya gelmişti. Ona dileğini sorduğumuzda bize "Pembe Çiçekli Elbise" alınırsa çok mutlu olacağını söyledi. Eliz Duru'nun bu dileğini gerçekleştirip onun mutluluğuna ortak olmak ister misiniz?

Baharın artık kendini iyice gösterdiği nisan ayının bir gününde, küçük arkadaşımızın hediyesinin geldiğini öğrenir öğrenmez sevinç içinde ailesiyle iletişime geçtik. Arkadaşımız Eliz Duru hediyesinin geldiği haberini alınca heyecanla buluşmak istedi, biz de onu daha fazla bekletmeden hemen hediyemizi götürdük. Miniğimiz hediyeyi aldığında, çok mutlu olduğunu ve eve gidip hemen denemek istediğini söyledi. Bizi her zaman hatırlayacağını belirtti. Onun mutluluğu bizim de mutluluğumuza mutluluk katmıştı. Minik arkadaşımızın gözlerinin parlamasına vesile olup kalbine dokunan gönüllümüze çok teşekkür ederiz.

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: