BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Betül - Gaziantep Tıp Fakültesi

Gaziantep Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Soğuk ve sisli bir şubat günü, oyuncaklarımızı alıp Genel Pediatri servisinin yolunu tuttuk. Bu ziyaretimizde neşesi ve zekasıyla kendine hayran bırakan miniğimiz Betül ile tanıştık. Betül 5 yaşında ve Kronik Böbrek Yetersizliği tanısıyla hastanemizde tedavi görmekte. Miniğimiz öyle neşeli ve zekiydi ki eğlenmemek mümkün değildi. İlk olarak beraber yapboz yaptık. Yapbozu muntazam bir şekilde tamamladı. Daha sonra diğer bir oyunumuz olan Buz Tuzağı oyununu oynamaya başladık. Bu oyunda da bizi mağlup eden miniğimizin gözlerindeki parıltıdan ne kadar mutlu olduğunu anladık. Son oyunumuz ise Jenga oldu. Tabii ki bu oyunu da başarıyla bitirdikten sonra, her zamanki gibi oyunun tahtalarıyla kuleler yaptık, domino dizdik, kalpler oluşturduk, dans ettik, bolca gülümsedik ve sevgimizi bu şekilde gösterdik. Beraber olduğumuz sürede aslında Betül ve kardeşlerinin üçüz olduklarını öğrendik. Onların fotoğrafını görünce yüzündeki sevinç ifadesinden, yerinde duramayışından kardeşlerini ne kadar sevdiğini anladık. En sevdiği hayvanın kuşlar olduğunu, en sevdiği renklerinse kırmızı ve pembe olduğunu öğrendik. Geçirdiğimiz bu kısa süreye rağmen birbirimizi çok sevdik, birbirimize kalplerimizle dokunduk. Bu kadar eğlence arasında dileğinin "Pembe Bisiklet" olduğunu öğrendik. Sizler de umutla gelecek için parıldayan bu güzel gözlerin neşesine neşe katmak ister misiniz?

Bedenimizin soğuktan, yüreğimizin ise heyecandan titrediği soğuk bir kış günü miniğimiz Betül'ün hediyesi elimize ulaştı. Bu haber ile günümüz güzelleşti. Dileğini teslim etmek için ailesiyle iletişime geçtik ve hastanenin yolunu tuttuk. Betül'ü beklerken biz de onun hayali olan pembe bisikleti süslemelerle birazcık daha renklendirdik. Fevkalade zeki ve güler yüzlü Betül bizi hemen tanıdı. Hayalini karşısında görünce gözlerinin parladığını, mutluluktan yerinde duramadığını gördük. Hisleri bir aynayla üstümüze tutulmuştu sanki. Miniğimize ve bizlere bu duyguyu yaşatan gönüllümüze çok teşekkür ederiz.

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: