BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Baran - Gaziantep Tıp Fakültesi

Gaziantep Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Baran ile tanışma anımızı size anlatmaya başlarken evvel zaman içinde kalbur saman içinde bir Baran varmış demek istiyoruz. Çünkü bizim için bir masal kadar hoş bir ziyaretti. Mart ayının ilk gününde aldık elimize oyunlarımızı ve masalımızın baş kahramanı Baran ile tanışmaya gittik. Baran, 10 yaşında Atrial Septal Defekt (Bir çeşit yapısal kalp hastalığı) tanısıyla hastanemizin Genel Pediatri servisinde tedavi görmekte. Masalımızın baş kahramanı bizi öyle güzel bir heyecanla karşıladı ki onunla geçireceğimiz dakikaların hiç bitmemesini isteyeceğimizi ilk andan iliklerimize kadar hissettik. Hızlıca bir tanışmanın ardından ilk olarak Jenga ile oynamaya başladık. Bol kahkahalı bir oyundu. Oyun sırasında miniğimizin fanatik bir Beşiktaşlı olduğunu da öğrendik. Ayrıca bütün maçları da hiç kaçırmadan izliyormuş. Jenga oyununun sonunda taşları dizerek domino oynadık. Hatta taşları kalp şeklinde dizip domino etkisiyle düşürmeyi bile neredeyse başarıyorduk. Tabii ki kalp şeklinde dizme fikri miniğimizindi. Müthiş bir beceri gerektiren domino oyununun da üstesinden mükemmel bir şekilde geldi. Oyunumuza Buz Kırağı ile devam ettik. Bizim küçük mühendis bu oyunu da hemen kavrayıp bütün oyunu kazandı. Mühendis dediğimize bakmayın biz onun oyun oynarken yaptığı mühendislik zekası isteyen hamlelerden dolayı öyle hitap etmek istedik yoksa miniğimiz futbolcu olmak istiyormuş. Ayrıca oyunlarımız sırasında masalımızın kahramanı siyah beyazdan sonra en sevdiği rengin kırmızı olduğunu da söyledi. Son olarak da Hızlı Dedektif oyununu oynadık. Sevgili Baran bu oyunu da Sherlock Holmes edası ile oynayarak her konuda çok iyi olduğunu bir kez daha bize gösterdi. Biz oyunumuzu oynarken bir yandan da sohbetlerimize ve dolayısıyla gülücüklerimizle dolu masalımızı yaşamaya devam ettik. Sohbetimizin arasına eğer şimdi bir dileğini gerçekleştirmek istesek bizden ne istersin sorusunu da iliştirdik. Bizim masalımızın kahramanı sorumuzu büyük bir mutlulukla "Futbol Topu" diye cevapladı. Baran ile olan anılarımız bizim içimizde sanki uykuya dalmadan önce babamızdan dinlediğimiz o son masalın verdiği mutluluk gibi bir mutluluk oluşturdu. Siz de dileğini gerçekleştirerek bizim günümüzü masala çeviren baş kahramanımızın mutluluğunun baş kahramanı olmak ister misiniz?

Baharın yeni yeni kendini gösterdiği güzel günlerden bir tanesini daha yaşarken masal kahramanımızın hediyesinin geldiği haberi ile ruhlarımıza da bahar geldi. Hemen ailesi ile iletişime geçtik ve miniğimizin taburcu olduğunu öğrendik. İleriki bir tarihte hastaneye geleceğini öğrenince hemen o gün için sözleştik. Miniğimizin geleceği günü heyecanla beklemeye başladık. Minik Baran,  geldiği haberini vermek için bizi arayınca gün bizim için gerçekten aydınlanmış oldu. Minik Baran'ımız hediyesini görünce çok mutlu oldu. Baran'ın mutluluğu bize çok sevdiğimiz bir şarkı sözünü hatırlattı. Şarkıcı şu dünyadaki en zengin kişi gönül fethedendir, diyordu. Bizim için de artık en zengin kişi olan gönüllümüze bu mutluluğun başkahramanı olduğu için teşekür ederiz.

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: