BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Azize - Gaziantep Tıp Fakültesi

Gaziantep Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Yeni yılın ilk günlerinde heyecanla Azize için en güzel oyuncaklarımızı seçerek Genel Pediatri servisine doğru yola çıktık. 6 yaşındaki minik arkadaşımız Azize, Kronik Böbrek Yetersizliği tanısı ile hastanemizde tedavi görmekte. Odasına girdiğimiz zaman Azize ile göz göze geldik ve gözlerindeki heyecana şahit olduk. Onunla oyun oynamak için geldiğimizi söyledik. İlk olarak Pratik Bardaklar ile başladık. Bu oyunu çok seven miniğimiz bize hayli fark attı. Azize ile renkleri söylerken ikinci oyunumuza geçmeye karar verdik. İkinci oyunumuz olan Buz Tuzağı'nı oynamaya başladık. Azize, ikinci oyunda da hünerlerini sergileme noktasında gayet iyiydi. Buzları kırıp sonra kendisi bizimle birlikte yerleştirdi. Oyunu oynarken ne olmak istediğini sorduk. Azize doktor olmak istediğini hatta evinde oyuncak bebeklerini muayene edip iyileştirdiğini söyledi. Bizim de doktor olacağımızı söyleyince o da çok mutlu oldu. Daha sonra bebekleri hakkında konuştuk. En sevdiği bebeğinin adının Heidi olduğunu öğrendik. En çok onunla vakit geçiriyormuş. Buz Tuzağı oyunu oynarken sohbet etmeye devam ettik. En sevdiği rengi sorunca bize buz bloklarından mavi olanı gösterdi ve en sevdiği rengin mavi olduğunu söyledi. Buz Tuzağı oyununu oynarken çok mutluydu. Buz bloklarını kırıp kırıp güldük. Bu oyundan sonra üçüncü oyunumuz olan Jenga ile oynadık. Jenga bloklarıyla ev ve kule yaptık. Uzun kuleler yapıp onları yanlışlıkla devirince o güzel kahkahasını duyduk. Birlikte şarkı dinleyip güzelce şarkıya eşlik ettik. Miniğimiz Buz Tuzağı oyununu tekrar oynamak istediğini söyledi. Biz de onunla tekrar oynadık. Sıra dileğini sormaya gelmişti. Dileğini sorduğumuzda minik arkadaşımız birazcık düşündü. Sonra "Buz Tuzağı Oyunu" istediğini söyledi. Siz de Azize'nin dileğini gerçekleştirip gözlerindeki mutluluğa ortak olmak ister misiniz?

Prensesimizin dileğinin geldiğini öğrendikten hemen sonra heyecanla ailesiyle iletişime geçtik ve hastanede olduğunu öğrenip dileğini alıp yanına gittik. Azize hediyesini görünce çok sevindi ve bizi o tatlı gülümsemesiyle mutlu etti. Azize hemen oynamak istediğini söyleyince biz de birlikte oyunu açıp oynadık. Oyundan ne kadar zevk aldığını gördükçe bizim de neşemiz arttı. Veda ederken bize gülümseyerek el salladı. Oyunu çok sevdiğini Azize'nin gözlerindeki ışıltıdan anladık. Gözlerindeki bu ışıltıların sebebi olduğu için gönüllümüze çok teşekkür ederiz.

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: