BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

İlknur - Akdeniz Tıp Fakültesi

Akdeniz Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Antalya’nın soğuk olsa da güneşiyle içimizi ısıtan bir kış gününde oyunlarımızı ve hediyemizi alıp Pediatrik Hematoloji servisinin yolunu tuttuk. İlknur 11 yaşında ve hastanemizde Aplastik Anemi (Kan yapımında bozuklukla seyreden bir çeşit hastalık) tanısıyla tedavi görmekte. İlknur’la biraz sohbet ettik ve Uno oynadık. Sohbetimizde İlknur’un bisiklet sürmek, kitap okumak, futbol oynamak ve şarkı söylemek gibi pek çok hobisi olduğunu öğrendik. En çok boyama yapmayı seviyormuş ve en sevdiği renk kırmızıymış. Futbol oynadığını anlatan miniğimize hangi takımı tuttuğunu sorduk ve Galatasaray cevabını aldık. Favori futbolcusu da Icardi’ymiş. 

Birkaç tur Uno'dan sonra yılbaşı da yaklaştığı için miniğimizle Tombala oynamaya başladık. Bu sırada en sevdiği mevsimi sorduk ve bütün mevsimlerden hoşlandığını öğrendik. Antalya’nın sıcağıyla nasıl baş ettiğini sorduğumuzda Alanya’da yaşadıklarını ve yazın yaylaya gittiklerini anlattı. Yaylada köpek ve keçileri olan hayvansever miniğimiz Damla ve Su isimli oğlaklarını anlattı. Yaylada sebze ve meyve yetiştirdiklerinden de bahsetti ve en sevdiği meyvenin muz olduğunu söyledi. Daha sonra yaylada boyama yaparak, bisiklet sürerek ve kardeşiyle oyun oynayarak zaman geçirdiğini anlattı. Ayrıca bisiklet sürmekte de çok yetenekli olduğunu öğrendik. Miniğimize en sevdiği dersleri sorduk, tüm dersleri sevdiğini söyledi. Gelecekte ne olmak istediğine ise karar verememiş. 

Her taşı ayrı bir heyecanla çektiğimiz çekişmeli Tombala oyunumuzun kazananı İlknur oldu. Tombala'nın galibini de belirledikten sonra birlikte İlknur'a hediye olarak götürdüğümüz maket evi yapmaya başladık. Biraz zorlansak da sonuç güzel oldu. Evi boyama işini miniğimize bıraktık.

Beraber geçirdiğimiz keyifli vaktin sonuna gelirken miniğimize dileğini sorduk. Biraz düşündü ve “Boyama Seti” istediğini söyledi. Siz de miniğimizin dileğini gerçekleştirerek onun mutluluğuna ortak olmak ister misiniz?


Miniğimizin dileği bize ulaşınca hemen ailesi ile iletişime geçip hastaneye gelecekleri en yakın zamanı öğrendik. Dileğini teslim etmek için büyük bir heyecanla İlknur'un yanına gittik. İlknur dileğini görünce çok sevindi. Büyük bir heyecanla güzel bir resim seçti ve boyamaya başladı. Miniğimizin dileğini gerçekleştirip onun mutluluğuna ortak olan  gönüllümüze çok teşekkür ederiz.

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: