BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Zehra - Yıldırım Beyazit Tıp Fakültesi

Yıldırım Beyazit Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Rüzgarlı bir Ankara gününde birbirinden güzel oyunlarla dolu heybelerimizi alıp heyecanla hastanemizin yolunu tuttuk. Genel Pediatri servisimizde dünyalar tatlısı Zehra ile tanıştık. Zehra 7 yaşında ve Ülseratif Kolit (Kalın bağırsakta ülser ve iltihapla karakterize hastalık) tanısıyla hastanemizde tedavi görmekte. Kendimizi tanıttıktan sonra onunla vakit geçirmeye geldiğimizi öğrenince çok sevindi. Öncelikle oda arkadaşı ve Zehra'ya balondan köpek yaptık . Bizimle ne oynamak istediklerini sorduğumuzda ise Jenga oynamak istediklerini söylediler. İkisi de bu oyunu önceden biliyormuş ve gerçekten çok başarılıydılar. Zehra ile sohbetimiz sırasında 2.sınıfa gittiğini, en sevdiği dersin İngilizce olduğunu ve ileride asker olmak istediğini öğrendik. Ayrıca Zehra'nın en sevdiği renk de kırmızıymış. Bu yüzden bizden hem balonunu hem de dileğini kırmızı renk istedi. Oyunumuzun sonuna yaklaşırken Zehra'ya dileğini sorduğumuzda ilk başta karar vermekte zorlansa da sonra büyük bir heyecanla "Kırmızı Bisiklet" istediğini söyledi. Siz de dileğini gerçekleştirerek güzeller güzeli Zehra'nın yüzündeki tebessüme ortak olmak ister misiniz?

Soğuk bir Ankara günü güzel Zehra’mızın  hediyesinin fakültemize ulaştığı bilgisini aldık ve hiç vakit kaybetmeden annesi ile iletişime geçtik. Öğrendik ki prensesimiz taburcu olmuş ama kontrol için hastaneye geleceklermiş. Biz de bisikletimizi süsledik, buluşma günümüzü heyecanla bekledik ve Zehra’nın da aynı duygular içinde olduğunu gece heyecandan uyuyamadığını öğrendik. Buluşma gününde annesi ve Zehra ile buluşup hediyesini verdik. Bize kocaman gözleriyle bakıp o tatlı sesiyle çok teşekkür ettiğini ve mutlu olduğunu söyledi. Bizler de onun bu mutluluğunun sebebi olan gönüllümüze çok teşekkür ederiz.

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: