BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Rabia - Yıldırım Beyazit Tıp Fakültesi

Yıldırım Beyazit Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Ankara'nın bulutlu ve yağmurlu bir gününde oyuncak dolu heybeleri aldık ve Pediatri servisinin yolunu tuttuk. Pediatri servisinde sevimli ve gülüşü ay kadar güzel olan miniğimiz Rabia ile tanıştık. Rabia 10 yaşında ve Spina Bifida (Nöral tüp gelişim defekti) tanısı ile hastanemizde tedavi görmekte. İlk önce Denge Oyunu ile başladık ve heyecan dolu anlar yaşadık. Miniğimiz sakince ve akıllıca hareketleri ile bizi bu oyunda mağlup etti ardından Uno ile devam ettik ve miniğimiz ilk defa oynamasına rağmen oyunda birinci oldu ve tekrar bize ne kadar zeki olduğunu göstermiş oldu. O sırada Rabia ile sohbetimiz devam ediyordu ve bize kardeşlerinden bahsederken onlarla oyun oynamayı çok sevdiğini söyledi. Miniğimiz okulu çok sevdiğinden ve evde özel eğitim aldığından söz ederken gelecekte doktor olmak istediğini bizimle paylaştı ve biz de bunu duyunca birlikte Hasta Doktor oyunu oynayarak eğlencemize devam ettik. Ziyaretimizin sonunda miniğimizden dileğini sorunca biraz düşünerek bizden "Elsa ve Anna Oyuncağı" istediğini söyledi. Siz de Rabia'nın dileğini gerçekleştirip onun gülüşüne ortak olmak ister misiniz?

Rabia’nın dileğinin bize ulaştığını öğrenir öğrenmez hemen ailesi ile iletişime geçerek serviste olduklarını öğrendik. Güneşli bir günde büyük bir heyecanla Rabia'ya hediyesini götürmek üzere yola çıktık. Rabia'nın bizi heyecanla beklediğini ilk önce servisteki hemşireden öğrendik daha sonra vakit kaybetmeden odasının kapısını çaldık ve içeri girdiğimizde dört gözle sizi bekliyordum diyerek bizi karşıladı. Biz de hemen hediyesini miniğimize teslim ettik. Ay kadar güzel gülüşü ile hediyesini açtı ve çok beğendiğini söyleyerek bize teşekkür etti.

Miniğimizin dileğini gerçekleştirip yüzünde çiçekler açtıran gönüllümüze teşekkür ederiz.

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: