BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Toprak - Trakya Tıp Fakültesi

Trakya Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Güneşli bir mart gününde arkadaşımla birlikte oyunlarımızı yanımıza alarak Hematoloji servisine doğru heyecanla yola çıktık. Servisteki miniğimizin bizi heyecanla beklediğini gördük. Hemen onunla tanışmak için yanına gittik. Miniğimizin adının Toprak olduğunu öğrendik. Toprak 7 yaşında ve hastanemizde Hemofagotik Sendrom (Vücuttaki savunma hücrelerinin kontrol edilemeyen aktivasyonu ile karakterize hastalık) tanısıyla tedavi görmekte.

Toprak ile birlikte ilk olarak Frog Blance oyunu oynadık. İlk turda oyunu kavradıktan sonra nasıl hamleler yapacağını düşünüp galibiyet bayrağını eline aldı ve bizi yendi. Bu sırada biz de sohbetimize devam ettik ve Toprak' ın 1. sınıf öğrencisi olduğunu ve okula başlamadan okumayı söktüğünü öğrendik. Büyüyünce aslında daha önceden doktor olmak istediğini ama sonra polisleri daha çok sevdiği için polis olmaya karar verdiğini söyledi. Fanatik bir Galatasaraylı olduğundan bahsetti. Daha sonra Blokus isimli oyunumuzu oynamaya başladık. Toprak oyunu daha önce oynamadığı için önce oyunu öğrendik. Hızlıca oyunu kavradıktan sonra keyifli bir oyun süreci başladı. Toprak çok stratejik hamleler yaparak bizi köşeye sıkıştırdı ve elinde en az parçayı bırakarak yine elinden galibiyet bayrağını bırakmadı. Miniğimizle oyunların sonuna gelirken ona tek bir dilek hakkı olsa ne dileyeceğini sorduk. Miniğimiz bizden "Hot Wheels Yarış Pisti" diledi. Siz de bu yarış meraklısı miniğimizin dileğini gerçekleştirip mutluluğuna ortak olmak ister misiniz?

Toprak için beklediğimiz hediye elimize ulaşır ulaşmaz ailesiyle iletişime geçtik ve hastaneye geleceği günü beklemeye başladık. Edirne’nin bu yağmurlu ama mis gibi toprak kokan gününde sabahın erken saatinde kalkıp miniğimiz Toprak için hastanenin yolunu tuttuk. Kontrole geldiğinde onu bekliyorduk zaten ve hediyesini görünce gözleri parladı. Miniğimizin mutluluğuna ortak olduğu için gönüllümüze çok teşekkür ederiz.

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: