BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Ayberk - Muğla Sıtkı Koçman Tıp Fakültesi

Muğla Sıtkı Koçman Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Kışın soğukluğunu tam anlamıyla hissettiğimiz bir pazartesi günü okuldan çıktığımız gibi miniklerimizle vakit geçirmek için Genel Pediatri servisinin yoluna koyulduk.Odaya girdiğimizde yüzünde kocaman gülümsemesiyle dünya tatlısı Ayberk karşıladı bizi.Ayberk, 9 yaşında ve Diabetes Mellitus(Şeker hastalığı) tanısıyla tedavi görmekte.Ayberk’e ne oynamak istediğini sorduk ve bize Jenga oynamak istediğini söyledi.Oyun oynarken aynı zamanda bol kahkahalı sohbetlerimize devam ettik.Dinazorları ve gezegenleri çok sevdiğini,hep onlarla ilgili araştırmalar yaptığını;araştırma yapmayı çok sevdiği için de bilim insanı olmak istediğini öğrendik.Bu yüzden de en sevdiği ders Fen Bilimleriymiş.Ardından sevdiği çizgi filmlerden konuşmaya başladık.Rafadan Tayfa’yı çok sevdiğini söyledi.Önümüzdeki Jenga taşlarına Rafadan Tayfa karakterlerinin adını vererek kendi hayali oyunumuzu kurduk biz de.Hayal gücü oldukça genişti.O küçük kalbine kocaman dünyalar sığdırmıştı.Ziyretimizin sonuna doğru gelirken küçüğümüze bizden dileğinin olup olmadığını sorduk.Öncesinde karar veremeyip uzunca düşündükten sonra bizden dileğinin “Uzaktan Kumandalı Araba” olduğunu söyledi.Siz de yüzünden gülümsemesi hiç eksik olmayan Ayberk’in dileğini gerçekleştirip gülümsemesine gülümseme katmak ister misiniz? 


Soğuk bir kış günü Ayberk'in dileğinin ulaştığı haberi içimizi ısıttı. Ayberk'e en kısa zamanda hediyesini teslim edebilmek için ailesi ile iletişime geçtik. Sabırsızlıkla beklediğimiz o gün geldi ve hastanenin yolunu tuttuk. Miniğimiz bizi görünce yüzünde bir heyecan belirdi. Dileğinin paketini açan Ayberk'in çok mutlu olduğu gözlerinden belliydi. Onun yüzünde kocaman gülücükler oluşturan gönüllümüze teşekkür ederiz.

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: