BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Yüsra Mina - Meram Tıp Fakültesi

Meram Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Soğuk bir ocak gününün sabahında önlüklerimizi giyip miniğimizle tanışabilmek için Çocuk Hematoloji servisinin yolunu tuttuk. Miniğimizin adı Yüsra Mina. Kendisinin hastalığı Lösemi (Kan kanseri) ve hastanemizde tedavi görmekte. Miniğimiz ilk girdiğimiz anda bizi sıcak karşıladı ve onunla oyun oynayabileceğimizi söyledi. 4 yaşındaki miniğimizle Süper Doktor oyunumuzu oynamaya başladık. İlk defa oynadığı bu oyunda oldukça dikkatli olması hepimizi sevindirdi. Oyunda çıkan sesleri beğenmişe benziyordu. Miniğimizle oyunlarımızı oynarken sohbetler ettik ve kendisini daha iyi tanımış olduk. Üzümün en sevdiği meyve olduğundan bahsetti. Hayvanları ne kadar sevdiğini anlatırken kedi ve köpek oyuncakları olduğunu söyledi. Hatta onlara isimler koymuş miniğimiz. Biz de bir sonraki etkinliğimizi oyun hamurlarıyla devam ettirmek istedik. Miniğimiz de oyun hamurlarını seçince başladık şekiller çıkarmaya. Oldukça yetenekli miniğimiz üzümlerden yola çıkarak oyun hamurundan üzümlü pasta yaptı. Hayvanlardan ise keçiyi yapmak istedi. Miniğimizle sohbet ederken bize teyzesinin üzüm sularını ne kadar sevdiğinden ve en sevdiği meyvenin çilek olduğundan bahsetti. Ayrıca pembe ve turuncu rengini sevdiğini, en sevdiği çizgi film karakterinin Elsa olduğunu söyledi. Oyuncak bebeklerle oynamayı da çok seviyormuş. Dileği ise tahmin edebileceğimiz üzere "Elsa Oyuncak Bebeği" oldu. Zira miniğimiz bir sonraki doğum gününü Elsa konseptli yapmak istediğini, evdeki nevresim takımının bile Elsalı olduğunu bize anlatmıştı.

Siz de Yüsra Mina’nın dileğini gerçekleştirip mutluluğuna ortak olmak ister misiniz?

Yüsra Mina'nın hediyesi elimize ulaştığından beri miniğimize hediyesini teslim etmek için gün sayıyorduk. Güneşli bir Konya sabahında miniğimizin hastaneye geleceğini öğrendik ve heyecanla yanına gittik. Yüsra Mina hediyesini çok sevdi. Hastanedeyken hemen açıp oynamak istedi. Miniğimizin dileğini gerçekleştirerek gülümsemesine vesile olan gönüllümüze teşekkür ederiz.

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: