BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Esmanur - Meram Tıp Fakültesi

1 1

Meram Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Havanın soğuk ve bulutlu olduğu bir ocak gününde oyunlarımızı da alarak tanışacağımız küçüğümüzün heyecanıyla Hematoloji servisinin yolunu tuttuk. Ziyaretimizde bizi dünyalar güzeli miniğimiz Esma karşıladı. Esma 7,5 yaşında ve hastanemizde Lösemi tanısı (Kan kanseri) ile tedavi görmekte. Odaya girdiğimizde Esma kitap okuyordu. Kitap okumayı çok sevdiğini ve bu yüzden hastanemizdeki hemşiremizin ona okuması için dokuz tane kitap verdiğini öğrendik. İlk önce miniğimize kendimizi tanıtıp onunla sohbet etmeye başladık. En sevdiği rengin mavi olduğunu, kedileri çok sevdiğini ve hatta bu yüzden bir ara veteriner olmak istediğini anlattı. Esma ile oyun oynamaya başladık. Oyunumuzda kutunun üstüne yerleştirdiğimiz flamingolara halka geçirmeye çalışıyorduk ve miniğimiz bu konuda çok yetenekli olduğu için hepimizi yendi. Diğer oyuna geçerken Esma oturdukları apartmanda çok erkek çocuk olduğunu ve bu yüzden onların sürekli maç oynamak istediklerinden bahsetti. Esma'nın bir tane de ablası varmış ve o da 10 yaşındaymış. Ablasıyla resim çizmeyi çok sevdiğini söyledi. Ablasının doğum günü yaklaştığı için ona hediye olarak resim çizmeyi düşünüyormuş. Diğer oyunumuz hafıza kartlarıydı ve Esma kartları eşleştirmede çok başarılıydı. Kedileri çok sevdiği için hep kedileri eşleştirmekle başladı. Bu oyunu çok sevdiği için kendisiyle tekrar tekrar bu oyunu oynadık. Yanımızda miniğimiz için getirdiğimiz hediyeyi teslim ettik ve Esma'nın yüzünde güller açtı. Ziyaretimizin sonunda meleğimize eğer kendi doğum günü yaklaşsaydı ne hediye isteyeceğini sorduğumuzda bize "Zeka Kutu Oyunu" yanıtını verdi. Miniğimizle tanıştığımıza çok memnun olduğumuzu, çok eğlenceli vakit geçirdiğimizi söyleyerek keyifli bir şekilde yanından ayrıldık. Siz de miniğimizin bu dileğini gerçekleştirmek ve yüzünde güller açtırmak ister misiniz?

 

Esma‘nın hediyesi geldikten hemen sonra annesiyle iletişime geçtik ve şanslıyız ki Esma’nın da o gün poliklinikte olduğunu öğrendik. Öğle aramızda hediye paketlerimizi alıp Esma ile buluşmak üzere hastanemize gittik. Esma orada bizi bekliyordu. Yüzünde açan gülücüklerden hediyelerini çok beğendiğini anladık. Miniğimizin bu mutluluğuna ortak olan gönüllümüze de çokça teşekkür ederiz.

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: