BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Yaren - Karadeniz Teknik Tıp Fakültesi

Karadeniz Teknik Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Yeni dönemin yağmurlu bir cuma gününde miniklerimize kavuşmanın heyecanıyla yanımıza oyuncaklarımızı alarak Adölesan servisine doğru yola çıkıyoruz. Arkadaşlarımızdan Yaren adlı miniğimizin dünden beri bizi beklediğini öğreniyoruz. Yaren, Nefrotik Sendrom (Bir çeşit böbrek hastalığı) tanısıyla hastanemizde tedavi görüyor. Yaren’e oyun oynamaya geldiğimizi söylediğimizde çok heyecanlanıyor. Yaren oyun hamurlarıyla evcilik oynamayı çok seviyormuş. Biz de hamurlarımızla pizzalar, çorbalar, tabaklar yapıyoruz. Bir yandan sohbet ederken 9 yaşında olduğunu, en sevdiği rengin mavi olduğunu ve bir küçük erkek kardeşi olduğunu öğreniyoruz. Nereli olduğunu sorduğumuzda bilmediğini söylüyor. Babası Yaren’in cevabına çok şaşırıyor. Miniğimiz Trabzonlu olduğunu hatırlıyor ve bu durum hepimizi çok güldürüyor. Sohbetimizin devamında en sevdiği dersin matematik olduğunu öğreniyoruz. Onu ziyaret etmemizden çok hoşlanan Yaren,  bize ziyaretlerimiz hakkında pek çok soru soruyor. Miniğimiz bize büyüdüğünde doktor olmak, çocukları tedavi etmek ve doktor olduğunda bizim gibi çocukları ziyaret etmek istediğini söylüyor.Bir sonraki oyunumuz Uno oluyor. Yaren bize daha önce kuzenleriyle Uno oynadığını ve şampiyon olduğunu anlatıyor. Biz Yaren’e oyunu anlatırken onun bizden çok daha iyi bildiğini fark ediyoruz. Çekişmeli geçen Uno turnuvamızın galibi Yaren oluyor. Ayrıca Yaren ona getirdiğimiz çıkartmalardan çok hoşlanıyor ve bize de tane hediye ediyor. Miniğimize uzun zamandır sahip olmayı düşlediği bir şey var mı diye soruyoruz  “Karar vermek için süreye ihtiyacım var.” diyor. Bir yandan oyun oynamaya devam ediyoruz. Bu sırada birden aklına bir dilek geliyor. Miniğimiz büyüklerin ders çalışırken fosforlu kalem kullanmasından çok hoşlandığını söylüyor. Onun da dileği “Fosforlu Kalem Seti” oluyor. Yaren’in dileğini gerçekleştirerek neşe saçan gülüşüne ortak olmak ister misiniz?

Bugün Yaren’in hediyesini teslim ettik. Hediyesini büyük bir heyecanla bekleyen Yaren çok mutlu oldu. Bizleri gülen gözlerle karşılayan prensesimiz mutlulukla  teşekkür etti. Yaren’in mutluluğuna vesile olan gönüllümüze biz de çok teşekkür ederiz.

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: