BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Talha - Karadeniz Teknik Tıp Fakültesi

Karadeniz Teknik Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Yoğun bir haftayı geride bırakırken heyecan içinde birbirinden farklı oyuncaklarımızla Adölesan servisine doğru yola çıkıyoruz. Servise yeni yatış yapan bir miniğimiz olduğunu öğreniyoruz ve hemen odasını ziyaret ediyoruz. Talha adlı miniğimiz bizi gördüğünde çok mutlu oluyor heyecanla bizi karşılıyor. Akut Romatizmal Miyokardit (Bir çeşit kalp kası iltihabı) tanısıyla hastanemizde yatan Talha’nın 7 yaşında olduğunu öğreniyoruz. Vakit kaybetmeden hangi oyuncakla oynamak istediğini öğrenip hemen oyuna başlıyoruz. Yatağının başındaki köpek balonunu gördüğümüzde, en sevdiği hayvanı soruyoruz. Elbette köpek olduğu söylüyor ve balonun adının Boncuk olduğunun öğreniyoruz. Boyama kitabımızı açıp, köpek boyamasına hemen başlıyoruz. Bir yandan boyamamızı yaparken köylerinde bir köpek sahiplenmek istediğini anlatıyor.  Sonra kedileri de çok sevdiğini söylüyor. Boyadığımız köpeğin adını Ateş, kedinin adını Limon koyuyoruz. Kedi resmini boyarken Talha bize 2 sayısından kedi yapabildiğini söylüyor ve büyük bir hevesle bize de öğretiyor. Bu arada en sevdiği rengin su mavisi olduğunu ve gelecekte polis olmak istediğini öğreniyoruz. En sevdiği dersin matematik olduğunu öğrendiğimiz Talha ile bir yandan oyun hamuru oynamaya başlıyoruz. Herkes hamurdan en sevdiği yemeği yapıyor ve hangi yemek olduğunu bilmeye çalışıyoruz. Talha hamburger ve insan şeklinde pasta yapıyor. Pastadaki insanın kim olduğunu sorduğumuzda “Sizi yaptım” diyor. Bordo ve mavi renklerini seçmesi dikkatimizden kaçmıyor. Hangi takımlı olduğunu sorduğumuzda Trabzonsporlu olduğunu söylüyor.  Trabzonspor'u çok sevdiğini söyleyen miniğimiz futbol oynamayı da çok seviyormuş. Talha bizden çoraplarıyla çok hızlı koşabileceği bir “Trabzonspor Forma Takımı” istiyor. Talha’nın dileğini gerçekleştirerek neşe saçan gülüşüne ortak olmak ister misiniz?

Trabzonspor forma takımı dileğinin bize ulaştığını öğrendiğimizde miniğimizin ailesiyle iletişime geçiyoruz. Talha'nın hastanede olduğunu öğreniyoruz, ders çıkışımızda heyecanla hediyesini miniğimize teslim etmek için onu ziyaret ediyoruz. Trabzonspor'u çok seven miniğimiz dileğini görünce çok mutlu oluyor. Gönüllümüze Talha'nın mutluluğuna vesile olduğunu için çok teşekkür ederiz.

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: