BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Merve - Karadeniz Teknik Tıp Fakültesi

1 1

Karadeniz Teknik Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Havanın kapalı ama sıcak olduğu bir sabah heyecanlı bir şekilde önlüklerimizi giyip Hematoloji servisimizin yolunu tutuyoruz. Sonra miniğimizin odasına giriyoruz ve içeri girdiğimizde üzerinde bir sürü tavşan olan pijama takımıyla, tatlı miniğimiz Merve’yi görüyoruz. 4 yaşında olan miniğimiz T-ALL (Bir çeşit kanser) teşhisiyle hastanemizde tedavi görüyor. Yatağının ucunda boyadığı muz resmini gördüğümüzde boyamayı sevdiğini anlıyoruz. En sevdiği rengin mavi olduğunu söyleyen miniğimiz resim boyama teklifimizi kabul ediyor ve onunla beraber tıpkı pijamalarındaki gibi olan tavşanları boyamaya başlıyoruz. Bizi seçtiğimiz rengin turuncu değil de portakal rengi olduğu konusunda uyaran ve boyama konusunda hayli iyi olan miniğimiz, boyamalarımız çizgi dışına çıkınca bize olması gerekeni gösteriyor. Tabii biz de miniğimiz tavsiyelerine uyum gösteriyoruz. Miniğimizle hayvanlar dünyası hakkındaki komik sohbetimizden sonra oyun hamuru etkinliğimize geçiyoruz. Oyun hamuru etkinliğimiz sırasında miniğimiz küçük bir kardeşi olduğundan henüz oyun oynayabilecek kadar büyük olmasa da bebek de olmadığını anlatıyor bize. Bir oda dolusu oyun hamuru olsa onunla ne yapmak isterdin sorusuna kocaman bir güneş cevabını veren miniğimiz Merve'ye bizden bir dilek hakkı olsa ne dileyeceğini sorduğumuzda ise verdiği cevap “Emzikli Oyuncak Bebek” oluyor. Sizler de bir çocuk bir dilek diye düşünerek çıktığımız bu yolculukta Mervemizin dileğini gerçekleştirip miniğimizin yüzünde bir gülümsemeye neden olmayı ister misiniz?

Yağmurlu bir günde miniğimizin hediyesinin ulaştığı haberi ile hediyesini teslim etmek için miniğimizin annesi ile iletişime geçtik. Daha sonra hediye teslim günü geldiğinde büyük bir heyecanla miniğimizin istediği emzikli oyuncak bebeği odamızdan alarak Merve’mize teslim ettik. Merve’mizin oyuncağını hiç yanından ayırmadığını çok sevdiğini öğrendiğimizde çok mutlu olduk. Bu tatlı hediyeyle miniğimizi mutlu eden gönüllümüze çok teşekkür ederiz.



PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: