BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Deniz - Karadeniz Teknik Tıp Fakültesi

Karadeniz Teknik Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Güneşin Trabzon’da ışıldadığı nadir günlerden birinde ziyarete çıkacak olmanın verdiği heyecanla koşar adımlarla odamıza doğru yola koyuluyoruz. Yanımıza aldığımız çeşit çeşit oyuncaklarımızla Genel Pediatri servisine doğru ilerliyoruz. Servise gittiğimizde meraklı gözlerle bize bakan Deniz’le karşılaşıyoruz ve tanışıyoruz. Deniz 7 yaşında ve Epilepsi (Sinir hücrelerinde meydana gelen aktivite bozukluğu) tanısı ile hastanemizde tedavi görmekte olan bir miniğimiz. Rengârenk kıyafetlerini çok beğendiğimizi söylediğimizde sınıfındaki yakın arkadaşının ona hediyesi olduğundan bahsediyor. Ona yanımızda getirdiğimiz oyunları gösteriyoruz ve hangisini oynamak istediğini soruyoruz. En sevdiği oyunun satranç olduğunu ama oynamayı bilmediğini söylüyor. Bu tatlı cevaptan sonra ona öğretebileceğimizi söyleyip oyuna başlıyoruz. Beyaz taşlarla oynamayı seçen Deniz oyunun kurallarını hızla öğreniyor ve taşlarımızı yemeye başlıyor. Oyun sırasında sohbete devam ederken miniğimizin 2. sınıfa gittiğini, en sevdiği derslerin Hayat Bilgisi ve Resim dersleri olduğunu söylüyor ve bize çizdiği resimleri gösteriyor. Hatta hastanemizdeki servise asılmış resimlerinden birini bize gururla gösteriyor. Küçük bir erkek kardeşi olduğundan bahseden Deniz kardeşine götürmek için bizden kamyon çıkartması alıyor. Laf lafı açarken en sevdiği rengin ten rengi olduğu öğrenince şaşkınlığımızı gizleyemiyoruz. Miniğimizi daha yakından tanımaya çalışırken en sevdiği çizgi filmin İbi, en sevdiği meyvenin de çilek olduğunu öğreniyoruz. Deniz bize hayallerinden bahsetmeye başlıyor. Büyüyünce doktor olmayı hedefleyen miniğimiz doktor olduktan sonra kırmızı bir spor araba ve havuzlu bir villa almayı hayal ettiğini söylüyor. Havuzlu evleri çok sevdiğini söyleyen miniğimizin bizden dileği “Havuzlu Barbie Evi” oluyor. Ziyaretimizin sonuna doğru Deniz bizi satranç oyununda büyük bir farkla yeniyor. Artık ayrılma zamanımız geliyor. Birlikte geçirdiğimiz vakit için teşekkür ederek vedalaşıyoruz. Siz de dünyalar tatlısı miniğimiz Deniz’in dileğini gerçekleştirerek mutluluğuna ortak olmak ister misiniz?

Deniz'in dileğinin fakültemize ulaştığını öğrenince büyük bir heyecanla ailesiyle iletişime geçtik. Yakın zamanda servisten çıktıklarını ve eve gittiklerini öğrenince miniğimizin dileğini evine kargolamaya karar verdik. Tatlı prensesimiz Deniz büyük bir heyecanla kargosunu beklemiş ve ulaşınca da çok mutlu olmuş. Bize hediyesiyle beraber attığı fotoğrafta da miniğimizin neşesi gözlerinden okunuyordu. Miniğimizin dileğini gerçekleştirip mutluluğuna ortak olan gönüllümüze çok teşekkür ederiz.

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: