BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Özlem - İstanbul Tıp Fakültesi

İstanbul Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Yağmurlu bir sonbahar gününde oyuncaklarımızı alıp heyecanla miniklerimizi görmeye gittik. Nefroloji servisinde bizi tatlı gülümsemesiyle Özlem karşıladı. Özlem 10 yaşında ve Ataksi Telenjiektazi (Sinir ve bağışıklık sisteminin birlikte tutulduğu bir hastalık) tanısı nedeniyle servisimizde tedavi görmekte. Özlem’e hangi oyunu oynamak istersin diye sorduğumuzda hiç düşünmeden UNO dedi ve hemen oynamaya başladık. Özlem daha önce sadece bir kere bu oyunu oynamasına rağmen çok başarılıydı ve 3 turu da kazandı. Oyunumuzu oynarken sohbet etme imkanımız da oldu. Miniğimizin en sevdiği rengin mor, en sevdiği yemeğin ise lahana olduğunu öğrendik. Bize renklerin İngilizce adlarını saydı. Ayrıca en sevdiği hayvan da kediymiş ve bir süre Miço adında çok tatlı bir kediye bakmış. Özlem üçüncü turu da kazanınca artık Hafıza Oyunu oynamak istedi ve ikişerli grup olarak oyunumuzu oynamaya başladık. Miniğimizin hafızası o kadar kuvvetliydi ki bizim tahmin edemediğimiz kartların bile yerini buldu. Özlem’e büyüyünce ne olmak istediğini sorduğumuzda ressam olmak istediğini söyledi. Ziyaretimizin sonlarına doğru birlikte boyama yaptık ve bir dilek hakkı olsa ne isterdi diye sorduk. Bizden ‘‘Oyuncak Kuaför Seti’’ istediğini söyledi.

Siz de miniğimizin dileğini gerçekleştirerek sevincine ortak olmak ister misiniz?

Özlem’in hediyesinin bize ulaştığını öğrenince hemen ailesi ile iletişime geçtik ve miniğimizin taburcu olduğunu öğrendik. Kontrole geldikleri güzel bir aralık gününde heyecanla hediyesini teslim etmek üzere yola çıktık. Özlem ve annesiyle buluştuğumuzda önceki gün miniğimizin doğum günü olduğunu öğrendik. Böyle bir günde hediyesini teslim ettiğimiz için çok mutlu olduk. Özlem’e hediyesini verdiğimizde yüzünde kocaman bir gülümseme belirdi. Sevincini gözlerinde görmek ve buna ortak olmak bize de çok iyi geldi. Bu anlara vesile olan gönüllümüze çok teşekkür ederiz.

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: