BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Buse - İstanbul Tıp Fakültesi

İstanbul Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Soğuk bir aralık günü içimizi ısıtacak bir miniğimizle tanışma heyecanıyla yanımızda oyunlarımızla Pediatrik Romatoloji servisine doğru yola koyulduk. Servise vardık ve tatlı mı tatlı miniğimiz Buse ile tanıştık. Buse 7 yaşında ve hastanemizde Juvenil İdiyopatik Artrit (Bir çeşit sistemik romatizmal hastalık) tanısıyla tedavi görmekte. Odaya girer girmez bizi tatlı tebessümüyle karşılayan miniğimizle tanıştık ve yanımızda getirdiğimiz çantamızdan boyama kitabını çıkarttığımızda Buse’nin sevinci hepimizi çok sevindirdi. Çünkü miniğimizin en sevdiği hobisi resim çizmek ve boyamakmış. Buse harika yeteneğiyle boyamasını yaparken biz de onu izledik ve o sırada sohbet etmeyi de ihmal etmedik tabii. İleride öğretmen olmak istiyormuş. Kendisi Galatasaraylı ve ailecek Galatarasayı destekliyorlarmış. En sevdiği renk de pembeymiş. Dolayısıyla yanımızda getirdiğimiz oyun hamurlarından pembeye en yakın olan rengi hemen açıp oynamaya başladı ve en sevdiği meyvenin de çilek olduğunu söyledi. Kendisi ayrıca kedileri de çok seviyormuş ve bir kedisi olsaymış ismini de Ela koyarmış. Sohbetimize devam ederken bir yandan da Hafıza Kartları oyununu oynadık. Buse ilk seferde iki tane doğru kartı buldu ve eşleştirdi. İlk turda hemencecik doğru eşleştirmeyi bulması hepimizi çok şaşırtırken Buse oyunun sonunda galip olan taraftı. Ziyaretimizin sonuna doğru yaklaşırken miniğimizin bizden bir dilek hakkı olsaydı bunun ne olacağını sorduk ve  bizden, oynarken çok eğlendiği ‘Hafıza Kartları Oyunu’ istediğini söyledi. Siz de bu tatlı miniğimizin dileğini gerçekleştirerek yüzündeki tebessüme ortak olmayı ister misiniz?

Kış aylarının soğuk bir gününde içimizi ısıtan harika bir haber aldık. Buse'nin dileği elimize ulaşmış. Bu haberi aldıktan sonra hemen arkadaşlarımızla bir araya geldik ve Buse'ye ulaştık. Annesi yakın zamanda hastaneyi ziyaret edeceklerini söyledi fakat Buse hastaneye gelemeyecekmiş. Yine de Buse'yi çok bekletmemek için biz hediyesini annesine teslim etmek istedik. Odaya gittiğimizde Buse'nin hediyesini bulduk ve kargo paketini açtığımızda Buse'nin dileğinin yanında başka hediyeler de olduğunu fark ettik. Gönüllümüz Buse için başka hediyeler de göndermişti. Bu durum mutluluğumuzu daha da arttırdı. Hemen hediyelerimizi paketledik ve güzel de bir mektup yazdık. Sonra annesinin hastaneye geleceği günü bekledik ve hediyeyi hemen teslim ettik. Buse hediyeyi teslim aldığında çok mutlu olduğunu ve gönüllümüze çok teşekkür ettiğini annesi aracılığıyla bize iletti. Hastaneye kontrole geldiğinde bizi tekrar görmek için sabırsızlandığını iletti. Buse'yi çok mutlu eden ve hayatında unutulmayacak bir iz bırakan gönüllümüze çok teşekkür ediyoruz, iyi ki varsınız!
PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: