BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Ali - İstanbul Tıp Fakültesi

İstanbul Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Hafif soğuk bir mayıs gününde, oyunlarımızı bez torbalarımızın içine koyup Pediatri servisinin yolunu tuttuk. Bizi gözlerindeki heyecanla, yüzündeki gülümsemeyle sevimli miniğimiz Ali karşıladı. Ali 12 yaşında ve hastanemizde Diabetes Mellitus (Şeker hastalığı) tanısıyla tedavi görmekte. Miniğimiz, ilk olarak sorular sorarak içindeki karakterleri tahmin etmeye dayalı bir kutu oyunu oynamak istedi. Bize çok isabetli sorular sorarak bütün karakterlerimizi bildi ve oyunu büyük bir zaferle kazandı. Oyunumuzu oynarken Ali’nin en sevdiği sporun futbol olduğunu öğrendik, tam hangi takımı tuttuğunu soruyorken miniğimizin üstündeki Beşiktaş eşofman takımını fark ettik, o sırada Ali gururla Beşiktaşlı olduğunu söyledi. En sevdiği futbolcununsa Beşiktaş’tan Quaresma olduğunu belirtmekten kaçınmadı. Sonrasında Kelime Bilmece oyununu oynamaya başladık. Miniğimiz bu oyunda hepimizden çok daha iyiydi, çoğu kelimeyi yasaklı sözcükleri kullanmadan rahat ve hızlı bir şekilde bize anlatabildi. Aynı zamanda kelimeleri hem popüler kültürden hem güncel olaylardan hem de okulda öğrendiği derslerden ilham alarak anlatması bizi büyüledi. Bu oyunu oynarken de miniğimiz en sevdiği renklerin siyah ve beyaz olduğunu söyledi, bunun Beşiktaşlı olmasından kaynaklandığını hemencecik çözdük. Kelimeleri çok özenli bir şekilde bize anlatırken okuldaki en sevdiği dersin Beden Eğitimi olduğundan da bahsetti çünkü Beden Eğitimi’nde en sevdiği spor olan futbolu arkadaşlarıyla oynayabiliyordu. Büyüdüğünde mimar olmak istemesi bize aslında Ali’nin hem birden fazla hobisi olduğunu hem de hayallerini gerçekleştirmekte kararlı olduğunu gösterdi. Ziyaretimiz boyunca miniğimizin yüzünden gülümsemesi eksik olmadı. Yavaş yavaş ziyaretimizin sonuna yaklaşırken kendisine dileğini sorduğumuzda hiç düşünmeden gözlerindeki kararlılıkla “Beşiktaş Forması” istediğini mutlulukla söyledi. Siz de Ali’nin dileğini gerçekleştirip yüzündeki gülümsemeye ortak olmak ister misiniz?

Güneşin parladığı bir haziran günü Ali'nin dileğinin bize ulaştığını öğrendik ve ailesi ile iletişime geçtik. Ali dileğini heyecanla bekliyordu ve dileğine kavuşunca çok mutlu oldu. Dileğine kavuştuğunda gözlerindeki o mutluluğu görünce biz de çok sevindik. Miniğimizin yüzündeki o güzel tebessüme vesile olan gönüllümüze çok teşekkür ederiz.

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: