BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Ömer Faruk - İnönü Tıp Fakültesi

İnönü Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Yağmurlu bir şubat gününde oyunlarımızı ve boyama kitaplarımızı alıp Onkoloji servisinin yolunu tuttuk. Ömer 9 yaşında ve hastanemizde Lösemi (Kan kanseri) tanısı ile tedavi görmekte. Serviste bizi tatlı gülümsemesi ile   karşılayan miniğimizle kısa bir tanışma faslının ardından getirdiğimiz oyunları incelemeye başladık. Miniğimiz getirdiğimiz oyunlar arasında ilk yapboz yapmak istedi. Birlikte Nasrettin Hoca figürlü yapboz yaparken sohbet etme fırsatı yakaladık. En sevdiği rengin mavi olduğu ve  büyüdüğünde polis olmak istediğini söyledi. Derslerden ise en çok Türkçe ve Matematiği sevdiğini anlatı bize. Konuşmamız devam ederken yapbozun birçok parçasını da yerine yerleştirmiş ve çok az parçamız kalmıştı. Son parçaları da yerleştirirken bize kardeşlerinden de bahsetti. Yapbozu bitirdikten sonra Jenga oynamaya geçtik. Miniğimiz Jenga oynamayı sevdiğini ve kendisinin de Jengasının olduğunu söyledi. Miniğimiz bu oyunda oldukça başarılıydı. Zor hamleler yapıyor ve bazen tek seferde 2 parça bile çekiyordu. Oyunumuzun sonuna yaklaşırken miniğimizin bir dileğinin olup olmadığını sorduk. Miniğimiz de bizden "Siyah Uzaktan Kumandalı Araba" istediğini söyledi. Siz de Ömer’in bu isteğini gerçekleştirip yüzündeki kocaman tebessüme ortak olmak ister misiniz?

Havanın soğuk olduğu bir şubat gününde miniğimiz Ömerin hediyesinin bize ulaştığını öğrenince hemen ailesi ile iletişime geçtik ve hastanede olduğunu öğrendik. Biz de hiç zaman kaybetmeden hastanenin yolunu tutuk. Elimizdeki kutuyu görür görmez miniğimizin gözleri parladı. Hemen kutuyu açtık ve arabayı çalıştırdık. Miniğimizin arabasını çok beğendiğini gözlerinden anlayabiliyorduk. Birlikte birkaç deneme sürüşü yaptıktan sonra miniğimize veda ettik. Ömerin yüzünde kocaman gülücükler oluşturan gönülümüze teşekkür ederiz.

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: