BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Nevra - İnönü Tıp Fakültesi

İnönü Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Ekim ayının ılık yağmurlu bir gününde heyecanla oyunlarımızı alıp Genel Pediatri servisinin yolunu tuttuk. Tatlı mı tatlı Nevra bizi sıcak bir gülümseme ile karşıladı. Nevra 12 yaşında ve hastanemizde Karaciğer Transplantasyonu (Karaciğer nakli) tanısı ile tedavi görmekte. Nevra ile boyama kitabı boyayacaktık ki kendisinin Mandala kitabı olduğunu ve beraber onu boyayabileceğimizi söyledi. İlk başta daha önce tamamladığı sayfaları bize gösterdi. Miniğimiz o kadar güzel boyamıştı ki hepsine ayrı ayrı hayran kaldık. Yarım kalan bir sayfayı açıp birlikte boyamaya başladık. Bir yandan da sohbet ederken Nevra'nın en sevdiği rengin mor olduğunu öğrendik. 6. sınıfa giden miniğimizin okulda en sevdiği dersler Matematik, Resim ve Beden Eğitimi dersleriymiş. Büyüdüğünde ne olmak istediğini sorduğumuz miniğimiz aşçı olmak istediğini söyledi. Bize oyun hamurlarından yaptığı yemekleri de gösterdi. Nevra bize hayvanları çok sevdiğinden bahsetti. Miniğimizin iki kedisi bir de kuşu varmış. Nevra iki kedisini de çok sevdiğini ama ismi Cesur olan kedisinin çok yaramaz olduğunu söyledi. Onu biraz yoruyormuş. Boyamayı bitirdikten sonra yapboz yaptık. Nevra o kadar yetenekliydi ki yapbozu çok az yardım ile çok güzel bir şekilde tamamladı. Daha sonra bize çözdüğü bulamaca kitabını gösterdi ve sudoku çözmeyi öğrenmek istediğini söyledi. Biz de ona güzelce sudoku nasıl çözülür anlattık ve biraz da sudoku çözdük. Miniğimiz o kadar zeki ve sıcakkanlıydı ki onunla sohbet etmekten çok keyif aldık. Dolu dolu geçen ziyaretimizin sonuna doğru miniğimize dileğini sorduğumuzda bizden "60 Renk Çift Taraflı Marker Kalem Seti" istediğini söyledi.

 Siz de miniğimizin bu dileğini gerçekleştirerek onun mutluluğuna ortak olmak ister misiniz?

Nevra'nın hediyesi elimize ulaştığında hediyesini hemen vermek istedik ama miniğimizin taburcu olduğunu öğrendik. Biz de hızlıca hediyesini kargolayıp miniğimize ulaştırdık. Hediyesini çok beğenen miniğimiz hiç beklemeden boyama ve resim yapmaya başlamış. Yetenekli prensesimiz bir kaç tanesini bizimle de paylaştı. Nevra'nın heyecanlı sesini duyunca biz de onunla birlikte sevinçle dolup taştık. Miniğimizin mutlu olmasına vesile olan gönüllümüze çok teşekkür ederiz.

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: