BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Esma - İnönü Tıp Fakültesi

İnönü Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Güneşin içimizi ısıttığı ve kayısı ağaçlarının çiçek açtığı bir Malatya sabahı oyunlarımızı yanımıza alıp hastanemizin Genel Pediatri servisinin yolunu tutuk. Diabetes Mellitus (Şeker hastalığı) tanısı ile tedavi görmekte olan 9 yaşındaki Esma ile tanıştık. Esma o kadar tatlı ve güler yüzlüydü ki onunla zamanın nasıl geçtiğini anlayamadık. Oyuna miniğimizin en sevdiği oyunlardan biri olan Jenga ile başladık. Jenga oyununda çok iyi olan miniğimiz her seferinde bizi yendi. Oyun oynarken bir yandan da miniğimiz ile sohbet etmeyi unutmadık. Miniğimiz bize büyüyünce öğretmen olmak istediğini ve resim çizmeyi çok sevdiğini anlattı. En çok hangi hayvanı sevdiğini sorduğumuzda hepsini eşit sevdiğini ve aralarında seçim yapamayacağını ve hayvan bakıcısı da olmayı düşündüğünü söyledi. Ziyaretimizin sonuna doğru kendisine bizden bir dileğinin olup olmadığını sorduk. Biraz düşündükten sonra bize dileğinin “Kara Kalem Çizim Seti” olduğunu söyledi. Sizde Esma’nın bu dileğini gerçekleştirip yüzündeki kocaman tebessüme ortak olmak ister misiniz?

Güneşli güzel bir Malatya gününde Esma'nın hediyesinin bize ulaştığı haberini aldık ve günümüz daha da güzelleşti. Hiç zaman kaybetmeden Esma'nın ailesi ile iletişime geçip yakın zamanda hastaneye uğrayacaklarını öğrendik. O gün gelince Esma ve ailesine hediyeyi teslim ettik. Hediyesini çok beğenen prensesimiz hemen yeni kalem seti ile resim yapmak için sabırsızlandığını belirtti. Hediyesi ile harika sanat eserleri çizeceğine emin olduğumuz Esma'nın yüzündeki mutluluk bizleri de çok mutlu etti. Güzel Esma'nın gülüşüne ortak olan gönüllümüze teşekkür ederiz.

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: