BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Zümra - Gaziantep Tıp Fakültesi

Gaziantep Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

 Bahar güneşinin yeşillikleri canlandırdığı, renk renk çiçeklerin yavaş yavaş açtığı bir nisan gününde miniğimiz için özenle seçtiğimiz oyuncaklarımızla hastanemizin Genel Pediatri servisinin yolunu tuttuk. Zümra 6 yaşında Astım (Hava yolu darlığı ataklarıyla seyreden bir akciğer hastalığı) tanısıyla hastanemizde tedavi görmekte. Zümra'nın odasına girip tanışma faslını geride bıraktıktan sonra heyecanla oyunlarımızı inceleyip ilk oynayacağımız oyunu belirlemiş olduk. İlk oyunumuz olan Kule oyununda birlikte güzelce taşları dizdikten sonra oynamaya başladık. Kule'den bir bir taşlar alınırken bizim de Zümra ile olan sohbetimiz ilerliyordu. Zümra'nın odasına girdiğimizde gördüğümüz resimleri hakkında konuşmaya başladık. Zümra bize tek tek güzelce çizmiş olduğu resimleri gösterdi. Her bir resim o kadar güzeldi ki gösterdiği her resimde Zümra'nın yeteneğine daha da çok hayran kaldık. Kule oyununu baktığımız resimler ardından miniğimizin galibiyetiyle birlikte geride bırakmış olduk. Sıradaki oyunumuz Pratik Bardaklar oldu. Pratik Bardalar'da Zümra ilk önce oyunu güzelce öğrenip ondan sonra çabukluğuyla bizden önce zile basarak kartları biriktirmeye başladı. Bu sırada biz yine sohbetimize devam ediyorken Zümra'nın büyüyünce hemşire olmak istediğini öğrendik. Bize en sevdiği hayvanın kedi olduğunu söyledi. Bizi sohbetle oyalayıp kendisi çoktan kartlarını küçük bir dağ gibi biriktirmişti. Pratik Bardaklar oyunu da bize yeni bakış açıları kazandıran Zümra'nın galibiyetiyle bitmiş oldu. Sıradaki oyunumuz olan Uno'ya geçtik. Uno'daki kart renklerine bakarken Zümra'nın en sevdiği renklerin mor ve sarı olduğunu öğrendik. Mor ve sarının birbirine olan uyumundan bahsettik. Bu oyun da yine biz konuşmaya dalmışken bitmiş oldu. Sonraki oyunumuz Buz Tuzağı oldu. Buz Tuzağı oyunu Zümra'nın bizleri tek tek mağlup etmesiyle birlikte geçmiş oldu. Sırada miniğimize dileğini sormaya geldiğinde bizlere oyunu oynarken çok eğlendiğini ve bu yüzden "Pratik Bardaklar" oyununu istediğini söyledi. Miniğimizin dileğini karşılayıp onun neşesine ortak olmak ister misiniz?

Mis kokulu çiçeklerin bizi mest ettiği güneşli bir nisan gününde miniğimiz Zümra’nın hediyesinin elimize ulaştığını öğrendik. Büyük bir hevesle ailesini arayıp hediyesinin bize ulaştığını söyledik ve teslim etmek için ertesi güne sözleştik. Ertesi gün heyecanla Zümra’nın yanına gittik. Miniğimiz hediyeyi görünce çok mutlu oldu, gülücükler saçtı ve çok beğendiğini söyledi. Miniğimiz Zümra’nın güzel gözlerinin ışıldamasını sağlayıp onun mutluluğuna vesile olduğu için gönüllümüze teşekkür ederiz.

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: