BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Zeynep Neva - Gaziantep Tıp Fakültesi

Gaziantep Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Güzel bir şubat gününde özenle oyuncaklarımızı seçip miniğimizle tanışacak olmanın heyecanını içimizde taşıyarak Genel Pediatri servisinin yolunu tuttuk. Ziyaretimizde tatlı mı tatlı Zeynep Neva ile tanıştık. Zeynep Neva 5 yaşında ve hastanemizde Konjenital Adrenal Hiperplazi (Böbrek üstü bezinin büyümesi) tanısıyla tedavi görmekte. Kısa bir tanışmanın ardından miniğimizin de isteği üzerine Buz Tuzağı oyunu ile bu güzel serüvene atıldık. Miniğimizle güzelce sohbet ettik ve bu oyunda ne kadar iyi olduğunu da gördük. Daha sonra serüvenimize Akıllı Bardaklar oyunu ile devam ettik. Prensesimiz bu oyunda çok hızlıydı ve çok güzel oynayarak bizi kendine hayran bıraktı. Ardından miniğimizin en sevdiği aktivitenin boyama olduğunu öğrenir öğrenmez yanımızda getirdiğimiz boyama kitabını ve kalemleri çıkardık. Miniğimiz bir kuş resmi seçti ve hepimiz kalemlerimizi alarak güzelce boyama yaptık. Bu sırada televizyondaki çizgi film dikkatimizi çekti ve Zeynep Neva'ya en sevdiği çizgi filmin ne olduğunu sorduk. Miniğimizin en sevdiği çizgi film Rafadan Tayfa'ymış. Aynı zamanda sohbetimiz sırasında en sevdiği rengin pembe olduğunu, en sevdiği sayının 11 olduğunu, abileriyle sürekli top oynadığını da öğrendik. Miniğimizle son olarak Yıldız Puzzle oynadık ve ne kadar yetenekli ve yaratıcı olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Yıldızlardan taç, çiçek ve yılan gibi figürler yaptık. O sırada sohbetimize devam etmeyi de ihmal etmedik. Prensesimiz ilerde doktor olmak istiyormuş. Zeynep Neva tatlı gülüşüyle ve hoş sohbetiyle günümüze neşe kattı. Karşılıklı çok güzel vakit geçirdik ve bu güzel vaktin sonuna gelirken Zeynep Neva'ya bizden bir dileği olup olmadığını sorduk. Biraz düşündükten sonra bizden "Barbie Ev Seti" istediğini söyledi. Siz de miniğimizin dileğini gerçekleştirip onun güzel gözlerindeki ışıltıya vesile olmak ister misiniz?

Soğuk ve yağmurlu bir günde Zeynep Neva'nın hediyesinin elimize ulaştığını öğrenince çok mutlu olduk. Bu sevinci miniğimizde de görecek olmamızın düşüncesi bizi içten içe heyecanlandırmaya yetiyordu. Hiç vakit kaybetmeden ailesini aradık ve kısa süre önce taburcu olduklarını öğrendik. Yakın bir tarihte de hastanemize gelemeyecekleri için miniğimizin dileğini kargolama kararı aldık. Yüz yüze teslim edemeyecek olmamız bizi bir parça üzmüş olsa da en baştaki heyecanımızı hiç kaybetmedik. Hediyesini teslim alan miniğimizin sevgi ve sevinç dolu bakışları, özellikle bizlere teşekkür mesajı yollaması adeta günümüzü yağmur sonrası çıkan gökkuşağı misali güzelleştirdi. Biz de, bu harika hadiselere vesile olan ve miniğimizin tatlı gülücüklerine bir yenisini daha ekleyen gönüllümüze çok teşekkür ederiz.

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: