BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Ruha - Gaziantep Tıp Fakültesi

Gaziantep Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

İnsanın içinin kıpır kıpır ettiği güzel bir mart sabahıydı. Bizi hastanede dört gözle bekleyen küçük ve bir o kadar da dünyalar tatlısı arkadaşımızla tanışmak için can atıyorduk. Ziyaret anılarımıza bir yenisini daha eklemek için Buz Kırağı, Jenga ve Süper Bardaklar oyunlarımızı kaptığımız gibi Genel Pediatri servisinin yolunu tuttuk. Kapıyı çalıp içeri girdiğimizde heyecanı gözlerinden okunan, hikâyenin başkahramanı Ruha ile karşılaştık. Ruha 14 yaşında ve hastanemizde Sistemik Lupus Eritematozus (Bir çeşit sistemik romatizmal hastalık) tanısı ile tedavi görmekte olan bir miniğimiz. Oyun maceramıza Buz Kırağı oyunu ile başladık. Miniğimiz Ruha zeki ve stratejik hamleleriyle hepimizi tek tek yendi. Daha sonra Süper Bardaklar oynamaya geçtik, burada da Ruha hızını ve el maharetini kullanarak hepimizi mağlup etti. Bu arada biz de kendisine en sevdiği rengi sorduk. O da bizlere en sevdiği rengin beyaz olduğunu söyledi.En sevdiği hayvanı da sorduk. En sevdiği hayvanın da kartal olduğunu söyledi. Elbette üçüncü oyunumuza geçecektik. Son oyunumuz olan Jenga oyununda kafamızdaki soruyu sormayı ihmal etmedik. Merak ettiğimiz şey miniğimizin bizden bir dileğinin olup olmadığını öğrenmekti. Jenga oyununa ne oldu dediğinizi duyar gibiyiz. Kıyasıya rekabet ettik, kuleyi de bayağı yükselttik ve sonunda yine biz mağlup olduk. Dileğini biraz düşündükten sonra Ruha bize "Kol Saati" istediğini söyledi. Siz de miniğimizin dileğini gerçekleştirip bu arkadaşımızın yüzünde gülücükler açmasını ister misiniz?



İnsanın içinin kıpır kıpır ettiği güzel bir günde prensesimiz Ruha'nın hediyesinin geldiğini öğrenince heyecanla ailesiyle iletişime geçtik ve hemencecik teslim için sözleştik. Sözleştiğimiz saat gelene kadar arkadaşımızın dileğini güzelce paketleyip ona güzel bir sürpriz yaparak teslim ettik. Ruha paketi heyecanla açtı ve saatini görünce çok mutlu oldu. Saatini heyecanla takmasına yardım ettik ve gördük ki prensesimize çok yakıştı. Hediyesini çok beğendiğini ve rengini çok sevdiğini belirttikten sonra gönüllümüze çok teşekkür etti. Yüzündeki gülümsemeye vesile olan gönüllümüze kucak dolusu teşekkürler.


PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: