BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Nesim - Gaziantep Tıp Fakültesi

Gaziantep Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Mart yağmurunun ardından çıkan güneş, ışıltısıyla bizi selamlarken sevdiğimiz oyunlardan kapıp miniğimizle tanışma hevesiyle hastanemizdeki Genel Pediatri servisinin yolunu tuttuk. Onunla oyun oynayıp vakit geçirmenin heyecanıyla yanına vardık ve güzel miniğimiz ile tanıştık. Tatlı ve akıllı miniğimiz Nesim, 6 yaşında ve Kronik Böbrek Yetersizliği tanısıyla hastanemizde tedavi görmekte. Miniğimizle tanışırken heyecanını görmek bizi çok mutlu etti. Ardından onunla oyun oynamayı çok istediğimizi belirttik ve oyun seçmeye karar verdik. Miniğimiz Buz Tuzağı oyununda karar kıldı. Oyuna başladığımızda buzları kırmaktan çok hoşlandığını fark ettik. Yetenekli elleriyle buzları kırıyor ve sıranın kendisine gelmesini sabırsızlıkla bekliyordu. Oyun sırasında karşılıklı sohbet etmeye başladığımızda miniğimizin Habebe Baby şarkılarını dinlemeyi sevdiğini öğrendik ve oyun oynamaya şarkı dinleyerek devam ettik. Şarkıyla daha çok hareketlenip neşelenen miniğimiz Buz Tuzağı oyununu çok beğenince birçok kez oynadık. Bizi sıklıkla yenen miniğimizin gülücüklerini görmek bizi çok mutlu etti. Sohbetimiz sırasında bize doktor olmak istediğini söyleyen miniğimizin ilgisini önlüklerimiz çekti. Kendisinin de önlük giyeceğini belirtti. En sevdiği rengi sorduğumuzda mavi yanıtını aldık. Geçen zamanla birlikte miniğimizin dikkati Jenga oyununa kaydı. Jenga bloklarıyla çeşitli şekiller yapan miniğimiz bizi de kendisiyle birlikte eğlendirdi. Birlikte yaptığımız kule, gülen yüz, ev gibi şekilleri incelerken; miniğimiz bize bir sürpriz yapıp kalp süslü pembe rujunu gösterdi. Miniğimizin sürdüğü rujla enerjisi artarken kendisine pembenin ne kadar çok yakıştığını belirttik. Oyunumuzun sonuna gelirken, miniğimize bizden bir dileği olup olmadığını sorduk. Miniğimiz dileğinin “Minik Dostlar Model Bebek” olduğunu söyledi. Siz de miniğimizin bu dileğini gerçekleştirip onun mutluluğuna ortak olmak ister misiniz?

Işıldayan güneşin, ferahlatan rüzgarın, çiçeklerle rengarenk süslenmiş ağaçların güzelliğiyle mest olduğumuz bir bahar günü miniğimiz Nesim’in hediyesinin geldiğini öğrenmemizle mutluluğumuz katlandı. Hemen mutluluğumuzu paylaşmanın hevesiyle miniğimizin ailesiyle iletişime geçtik. Miniğimizin hâlâ hastanede olduğunu öğrendik ve hediyesini ulaştırmak üzere hastaneye gittik. Hediyesini görünce çok heyecanlanan miniğimiz güzel gülümsemesiyle bize sevincini göstermiş oldu. Ardından hediyesiyle oynamaya başladı ve çok beğendiğini söyleyip teşekkür etti. Miniğimiz Nesim’in güzel gözlerinin ışıldamasını sağlayıp onun mutluluğuna vesile olduğu için gönüllümüze çok teşekkür ederiz.

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: