BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Miraç - Gaziantep Tıp Fakültesi

Gaziantep Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Gökyüzünün bulutlarla kaplı olduğu bir günde miniğimizle tanışacak olmanın verdiği heyecanla Genel Pediatri servisinin yolunu tuttuk. Servise ulaştığımızda bizlerle çok güzel vakit geçireceğini düşündüğümüz dünyalar tatlısı miniğimizle tanıştık. Miraç 4 yaşında Kronik Böbrek Yetersizliği tanısıyla hastanemizde tedavi görmekte. Tanıştıktan sonra götürdüğümüz oyunları oynamak için çok hevesli olan miniğimizi bekletmeden hemen ilk istediği oyun olan Buz Tuzağı oyununu oynamaya başladık. Oyunu daha önce oynamamasına rağmen hemen kavrayıp azimle oynamaya başladı. Her kazandığında yüzünde oluşan o tebessümü ve heyecanı görmek bizim için paha biçilemezdi. Oyun oynamaya devam ederken bir yandan da sohbet etmeye başladık. Miniğimiz bizlere en sevdiği rengin beyaz olduğunu söyledi. Ayrıca boyama yapmayı ve resim çizmeyi de sevdiğinden bahsetti. Ardından miniğimizin isteğiyle birlikte yapboz yaptık. Yapboz yapmayı çok sevdiğini anlattı bizlere. Sohbet ederkenki ışık saçan gülümsemesiyle bizim içimizi umutla doldurdu. Miraç, heyecanlı bir şekilde tüm yapbozları tamamladıktan sonra bir sonraki oyunumuz olan Akıllı Bardaklar’ı oynamak istedi. Bu oyunda da ilk kez oynamasına rağmen çok yetenekliydi. Galatasaraylı olduğundan bahseden miniğimiz burada çıkan aslan kartını gördüğünde yaşadığı heyecanıyla da bizleri neşelendirdi. Sonrasında ilk başta oynadığımız Buz Tuzağı oyununu çok sevmiş olmalı ki tekrar oynamak istedi. Oyunu öğrenmiş olmanın verdiği heyecanla tekrar oynayan miniğimiz hızlı ve zeki hamleleriyle bizi büyüledi ve arka arkaya zaferler kazanarak sevinçlerini katladı. Ziyaretimizin sonlarına doğru bizden bir dileği olup olmadığını sorduğumuzda bir süre düşündükten sonra boyama yapmak ve resim çizmek için “Boyama Seti” istediğini söyledi. Siz de miniğimizin dileğini gerçekleştirip, onun içimizi ısıtan gülüşüne ortak olmak ister misiniz?

Havanın mis gibi olduğu bir mayıs sabahı yakışıklımızın dileğinin elimize ulaştığı haberiyle neşelendik. Büyük bir heyecanla ailesine ulaştığımızda Miraç’ın çok daha iyi olduğunu ve hediyesinin geldiğine çok sevindiğini öğrendik. Ailesinin hastaneye geleceğini öğrenince hediyesini teslim etmek üzere biz de hastaneye gittik. Miraç’ın hediyesini babasına teslim ettiğimizde onun yüzündeki gülümsemeyi tahmin edebiliyorduk. Babası hediyesini Miraç’a ulaştırdığında sevinçten havalara uçtuğunu gözlerinin içinin güldüğünü söyledi. Bu güzel haber bizim de günümüzü güzelleştirdi. Miniğimizin yüzünü güldüren gönüllümüze teşekkür ederiz.

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: