BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Mecide - Gaziantep Tıp Fakültesi

Gaziantep Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Güneşin en tepede muhteşem parlaklığıyla ve sıcaklığını ruhumuza işleyerek bizi selamladığı bir mayıs gününde oyunlarımızı aldık. Sanki yeni bir müzik keşfedince onu bıkana kadar dinlemenin verdiği mutluluğa benzer bir duygu içerisinde Genel Pediatri servisinin yolunu tuttuk. Vardığımızda umutlu gözlerle bizleri karşılayan prensesimiz Mecide ile tanıştık. Mecide 16 yaşında ve hastanemizde Kronik Böbrek Yetmezliği tanısı ile tedavi görmekte. Öncelikle kendimizi oyun arkadaşımıza tanıttıktan sonra hangi oyunumuzla başlamak istediğini sorduk. Getirdiklerimizin hepsini oynamayı sevdiği için kararı bizim vermemizi istedi ve birlikte UNO ile başlamaya karar verdik. Prensesimiz bize kendisinden bahsederken bir yandan da oyundaki hünerlerini sergiliyordu. Mecide'nin en beğendiği rengin mor, okulunda en sevdiği dersin ise İngilizce olduğunu öğrendik. Miniğimiz bu sebeple sınavlarında da hep yüksek notlar alıyormuş. İngilizce sevdasının nereden geldiğini merak edip sorduğumuzda ise ablasının da en az kendisi kadar ilgili olduğunu ve ona özenerek bu dilin dikkatini çekmeye başladığını söyledi. Bunun üzerine arkadaşımızın büyüyünce ne olmak istersin sorumuza yanıtı İngilizce öğretmeni olunca pek şaşırmadık. Sonrasında maceramıza Tombala ile devam ettik. Arkadaşımız ona gösterdiğimiz kartlardan hiç düşünmeden mor renkli olanı seçti ve oyunumuzda heyecan dolu geçen dakikalar eşliğinde gayet iyi ilerledi. Son olarak serüvenimizi Jenga ile tamamlamayı tercih ettik. Prensesimiz bunda da önceki oyunlarda olduğu gibi oldukça yetenekliydi. Zaman su misali akıp giderken arkadaşımıza yapmaktan hoşlandığı şeyleri sorduk. Bize futbol oynamayı çok sevdiğini ve Cristiano Ronaldo hayranı olduğunu söyledi. Telefon kılıfındaki Ronaldo etiketini de gösterince bu sevgisini bize tam anlamıyla kanıtlamış oldu. Ayrıca okulunda sınıflar arası turnuvalara katıldığını, takımında tek kız olarak oynadığını ve hatta turnuvayı şampiyon olarak bitirdiklerini de ekleyince şaşkınlığımızı gizleyemedik ve bolca tebriklerimizi miniğimize ilettik. Futbolu ne kadar çok sevdiğini bize gözleri parlayarak konuşmasından anlamıştık. Sohbetimizin sonuna doğru veda vakti yaklaşmışken prensesimize bizden bir dilek hakkın olsaydı ne isterdin diye sorduk. Biraz düşündükten sonra bizden "Cristiano Ronaldo Forması" istediğini söyledi. O anki heyecanı ve neşesi görülmeye değerdi. Siz de Mecide'nin dileğini gerçekleştirip onun yüzündeki gülücükleri çoğaltmaya ne dersiniz?

Rüzgarın tatlı esintisi eşliğinde kuşların en güzel şarkılarını söylediği sıcak bir yaz günü Mecide'nin dileğinin elimize ulaştığı haberini aldık. Bunun üzerine bir an önce teslim etmek istememizin verdiği sabırsızlık ve bir o kadar neşeli duygularla vakit kaybetmeden ailesiyle iletişime geçtik. Prensesimizin yakın zamanda hastanemize geleceğini öğrendikten sonra katlanarak artan heyecanımız ile beklemeye koyulduk. Teslim günü gelip arkadaşımızla buluştuğumuzda yüzündeki mutluluk ve minnettarlık ifadeleri görülmeye değerdi. Hediyesini aldığında gözlerindeki ışıldayan bakışlarıyla formasını çok beğendiğini söyledi ve teşekkürlerini iletti. Biz de prensesimizin bu sevinci yaşamasına vesile olan gönüllümüze çok teşekkür ederiz.

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: