BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Dilda - Gaziantep Tıp Fakültesi

Gaziantep Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Güzel ve sıcak bir kış gününde oyunlarımızı, boyama kitabımızı alıp miniğimizle tanışmanın heyecanıyla Genel Pediatri servisinin yolunu tuttuk. Ziyaretimizde tatlı mı tatlı Dilda ile tanıştık. Dilda 9 yaşında ve hastanemizde Renal Transplantasyon (Böbrek nakli) tedavisi görmekte. Dilda’nın isteği üzerine eğlenceli oyunlarımızdan biri olan Buz Tuzağı ile vakit geçirmeye başladık. Dilda heyecanla ve büyük bir hırsla buzları kırmaya başladı. Bu oyunda olduğu gibi Jenga'da da çok başarılıydı. Jenga oyununda doğru taşları seçerek güzel hamleler yapıyordu. Oyun maceramıza Ben Kimim oynayarak devam ettik. Zeki miniğimiz oyunu ilk defa oynuyor olmasına rağmen hızla öğrendi ve hepimizi kendine hayran bıraktı. Bu oyundaki enerjisi bizi de çok neşelendirdi. Oyun oynarken zamanının nasıl geçtiğini hiçbirimiz anlamadık. Dilda ile sohbet ederken onun ileride hemşire olmak istediğini öğrendik. Onunla birlikte çalışmak için çok sabırsızlanıyoruz. Bize en sevdiği rengin pembe olduğundan bahsederken suluğunun da pembe ve mavi renkte olduğunu söyledi. Ayrıca Galatasaraylı olduğundan bahsetti. Bu zevkli ziyaretimizin sonuna yaklaşırken ona bir dileği olup olmadığını sorduk. Prensesimiz bize gözleri parlayarak hep "Kırmızı Akülü Araba" hayal ettiğini anlattı. Siz de Dilda’nın dileğini gerçekleştirip onun neşesine neşe katmak ister misiniz?


Güzel havanın gönlümüze umut doldurduğu bir günde Dilda’nın hediyesinin bize ulaştığı haberiyle heyecanlandık. Hemen Dilda’nın ailesiyle iletişime geçtiğimizde Dilda’nın hastanede olmadığını ama uğrayabileceklerini söylediler. Dört gözle Dilda’yı ve ailesini beklemeye başladık. Dilda’yla buluştuğumuzda gözlerinden ne kadar heyecanlı olduğu anlaşılabiliyordu. Dileğini Dilda’ya teslim ettiğimizde ise onun güzel kalbinde kocaman mutluluk çığlıkları kopuyordu ve gözleri sevinçle parlıyordu. Onun sevinci bizim de günümüzü güzelleştirdi. Umuyoruz ki Dilda kırmızı akülü arabasını her zaman umuda,mutluluğa doğru sürer. Miniğimizin yüzündeki gülümsemeye vesile olan gönüllümüze çok teşekkür ederiz.

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: