BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Ayşegül - Gaziantep Tıp Fakültesi

Gaziantep Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Güneşin bir çocuğun gülümsemesi gibi sıcacık, pırıl pırıl olduğu bir günde içimizde yeni bir ziyaretin heyecanıyla hastanemizin Genel Pediatri servisine doğru yola çıktık. Elimizde seçtiğimiz en güzel oyunlarımızla birlikte minik arkadaşımızın odasına gittik. Arkadaşımız Ayşegül 10 yaşında ve Patent Ductus Arteriozus (Bir çeşit doğumsal kalp hastalığı) tanısı ile hastanemizde tedavi görmekte. Yanına gittiğimizde Ayşegül'ün heyecanı gözlerinden okunuyordu. Enerjisi, gülüşü, sevimli hâlleri daha ilk andan hepimizi etkisi altına aldı. Ayşegül'ün heyecanına ortak olup vakit kaybetmeden tanışmaya karar verdik. Ayşegül bir yandan da yanımızda getirdiğimiz oyunlara merakla bakıyordu. Daha önce okulda arkadaşlarıyla oynadığı için ilk olarak Jenga ile başlamak istediğini söyledi. Oyunun başında kuleyi deviren kişinin şarkı söyleyeceği tatlı bir kural da koymaya karar verdik. Sevimli arkadaşımız büyük bir hevesle blokları bir bir çekmeye başladı. Kule yükseldikçe heyecan da artıyordu. Hepimiz kuleyi kimin yıkacağını merak ediyorduk. Ayşegül hem çok dikkatli oynuyor hem de kuleyi yıkmamız için bizi kandırmaya çalışıyordu. Bu hâlleri hepimizi çok güldürdü. Oyunun sonunda kuleyi yıkan Ayşegül olmasa da şarkı söylemeyi çok sevdiği için söylediğimiz bütün şarkılara eşlik etti ve hepimiz çok eğlendik. Daha sonra Bil Bakalım Kim oynamaya karar verdik. Bir yandan oynayıp bir yandan sohbet ederken Ayşegül'ün büyüyünce çocuk doktoru olmak istediğini öğrendik ve çok mutlu olduk. Sevimli arkadaşımız okulda çok başarılıymış ve en sevdiği ders sosyal bilgiler dersiymiş. Ayşegül bu oyunda da çok başarılıydı. Hızlıca doğru tahminler yapıp oyunu kazandı. Son olarak renkli kalemlerin büyüsüne kapılıp boyama yapmaya başladık. Minik arkadaşımız resim yapmayı çok seviyormuş. Hatta bir resim yarışmasına katılıp ikinci olmuş. Konu resim yapmak ve renkler olunca sohbetimiz uzun uzun devam etti. Ayşegül bize en sevdiği rengin lila olduğunu söyledi. Devamında tuttuğumuz takımlar hakkında konuşurken Galatasaraylı olduğundan bahsetti. Hep birlikte resmi tamamladıktan sonra altına isimlerimizi yazıp bir anı bıraktık. Zamanın nasıl geçtiğini anlamadığımız, hiç bitmesin istediğimiz ziyaretimizin sonuna yaklaştımızda sıra minik arkadaşımıza bizden bir dileği olup olmadığını sormaya geldi. Ayşegül kocaman bir gülümseme ile biraz da heyecanlı bakışlarla düşünmeye başladı. Ve bizden ”Jenga” istediğine karar verdi. Siz de Ayşegül'ün dileğini  gerçekleştirip güzel gülümsemesine ortak olmak ister misiniz?

Kuş cıvıltılarının günümüzü neşelendirdiği muhteşem bir günde Ayşegül’ün dileğinin geldiği haberiyle günümüz daha da neşelendi. Hemen ailesiyle iletişime geçtik. Ailesinin 2 hafta sonra hastaneye kontrole geleceklerini öğrendik ve o gün buluşmak için sözleştik. İşte dileği teslim edeceğimiz o gün gelmişti ayrıca bugün Ramazan’ın ilk günüydü. Ramazan’ın ilk gününün havaya yaydığı o muhteşem kokuyu içimize çekerek ve çocuklar gibi şen bir şekilde hızlıca hastanenin yolunu tuttuk ve dileği ailesine teslim ettik. Ailesi bize Ayşegül’ün mutluluktan havalara uçtuğunu ve hemen arkadaşlarıyla oyunu oynamaya başladığından bahsetti. Miniğimizin mutluluğuna ortak olan gönüllümüze çok teşekkür ederiz.

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: